Afdrukken

Vegan Fast Food Friday #27: Flying Dutchman veganized burger van In-N-Out Secret Menu

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Ingrediƫnten

Scale
  • 1 schaal vegan gehakt 300 gram
  • zwarte peper
  • zout
  • 4 plakken plantaardige cheddar kaas
  • 3 eetlepels vegan mayonaise
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1 theelepel mosterd en extra om te bestrijken
  • 1 eetlepel vocht uit een pot augurken of azijn
  • 1 eetlepel blokjes augurk
  • olie of plantaardige boter, om te bakken
  • 2 witte uien, zo groot mogelijk (ik gebruikte zoete witte uien van AH, per 3 in een netje verkocht)
  • pittige pepertjes, optioneel

Bereidingswijze

  • Kneed het gehakt en breng op smaak met zwarte peper en zout.
  • Verdeel het gehakt in 8 gelijke ballen van ongeveer 37,5 gram per stuk.
  • Neem een leeg deksel en leg er een stukje huishoudfolie over.
  • Leg 1 bal vegan gehakt in het deksel op het folie en druk plat met de bolle kant van een lepel.
  • Keer het deksel voorzichtig om op een bord zodat de platte burger op het bord ligt, verwijder het deksel en trek het laagje huishoudfolie er vanaf. Herhaal dit met al het vegan gehakt.
  • Bestrijk de bovenkant van de burgers met een beetje mosterd. Dit is optioneel maar geeft de burgers een extra lekkere smaak!
  • Voor het meeste vegan gehakt heb je geen olie of plantaardige boter nodig om te bakken. Leg de burgers per 4 in een koekenpan en bak aan beide kanten goudbruin en bak de laatste 10 seconden een plak plantaardige cheddar kaas mee met de kaaskant naar beneden zodat deze iets smelt.
  • Snij de uien in dikke plakken, zorg dat je 8 plakken hebt.
  • Bak de plakken ui aan beide kanten in een koekenpan in wat olie of plantaardige boter nodig tot ze beginnen te kleuren.
  • Meng de vegan mayonaise met ketchup, mosterd, vocht uit een pot augurken of azijn en blokjes augurk.
  • Scheur twee vellen bakpapier door de lengte doormidden zodat je 4 helften hebt, voor iedere burger een vel.
  • Leg een plak gebakken ui op een vel bakpapier en leg er een burger met gesmolten plantaardige cheddar kaas op.
  • Verdeel er wat van de saus over en leg er weer een burger op en dek af met een plak gebakken ui.
  • Vouw het bakpapier dicht en serveer met een paar pittige pepertjes, het is lekker om een klein hapje van te nemen voordat je een hap neemt van de burger en het vocht uit het pepertje over je burger te druppelen!