Afdrukken

Bloemkool wings

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Afhankelijk van de grootte van de bloemkoolroosjes haal je hier rond de 25 stuks uit.

Ingrediënten

Scale
  • 1 bloemkool
  • 150 gram bloem
  • 240 ml. water
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 110 gram Frank’s hot sauce, zie notities
  • 30 gram gesmolten plantaardige margarine, bijvoorbeeld Wajang of AH plantenmargarine

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Snij de bloemkool in bitesize roosjes.
  3. Maak een beslag van de bloem, water en de specerijen.
  4. Meng de bloemkoolroosjes met het beslag en zorg dat alle roosjes bedekt zijn.
  5. Verdeel de roosjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 25 minuten in de oven.
  6. Haal de roosjes uit de oven.
  7. Meng de hot sauce met de margarine en verdeel dit met een bakkwastje over de bloemkoolroosjes.
  8. Zet de bakplaat weer in de oven en bak de bloemkoolroosjes voor 10 tot 15 minuten in de oven.
  9. Lekker met een sausje zoals de ranch saus hieronder.

Notities

De hot sauce in dit recept kun je onder andere bij Albert Heijn kopen: Frank’s Red Hot Original sauce.