Vegan in de supermarkt #36

In deze rubriek lees je welke vegan producten ik ben tegengekomen in de supermarkt en heb geprobeerd. Niet gesponsord, al lees je dan ook sowieso mijn eerlijke mening. Kijk ook eens naar de series vegan in de Turkse supermarkt en vegan in de Aziatische supermarkt!

Johnny Doodle Dark banana bread & almonds

Een volger op Instagram tipte me over deze reep. Ik had ‘m nog niet eerder gezien en wilde het direct proberen. De reep pure chocolade is bestrooid met gedroogde banaan gemixt met gekarameliseerde amandelen.

Erg lekker! Verkrijgbaar bij Albert Heijn voor € 2,65.

Alter Eco chocolade

Nog meer chocolade: deze repen van het merk Alter Eco zijn nieuw en verkrijgbaar bij Albert Heijn. Ze zijn vegan, biologisch en fairtrade. De prijzen varieëren van € 2,19 tot € 2,49 en verkrijgbaar in deze soorten:

 • Alter Eco Dark Chocolade Almond Bio met 60% cacao
 • Alter Eco Dark Chocolade Peru 75% cacao
 • Alter Eco Dark Chocolade Peru 85% cacao
 • Alter Eco Dark Chocolade Peru 90% cacao

Little Love chocolade

En nog meer chocolade. Deze is gemaakt zonder geraffineerde suikers, zonder palmolie, heeft een duurzame plasticvrije en composteerbare verpakking. Verkrijgbaar in drie soorten voor € 2,89 per stuk en verkrijgbaar bij Albert Heijn.

 • Little Love Salted toffee bio
 • Little Love Triple nut bio
 • Little Love Simply dark bio

Moving Mountains burgers en worst

Bij Jumbo zijn er twee nieuwe vleesvervangers in het assortiment bij gekomen: burgers en worsten gemaakt van oesterzwammen en plantaardig eiwit. Ik heb ze beiden geprobeerd.

De burgers vond ik geen succes, ik vond er een smaakje in zitten die ik niet lekker vond. De worst vond ik wel prima, ik heb deze gegeten als hotdog op een hotdogbroodje met zuurkool en mosterd en gebakken uitjes. Ik denk dat deze ook erg lekker smaakt bij een stamppot. Zowel de burgers per 2 als worstjes per 4 kosten € 4,99.

Lidl Next Level burgers en gehakt

Ook Lidl heeft twee nieuwe vleesvervangers: burgers en kneedbaar gehakt van het merk Next Level. Ik heb het zelf nog niet geprobeerd maar ben er wel heel benieuwd naar! Het is gemaakt van groenten, soja, tarwe-eiwit en bietensap en kost beiden € 3,29 wat ik heel betaalbaar vind.

Violife Prosociano wedge

Eindelijk gevonden bij Jumbo Foodmarkt in winkelcentrum Leidsenhage: de Parmezaanse kaas van Violife. Ik was hier zo benieuwd naar!

Ik heb het onder andere gestrooid over een Caesar salade die ik naar dit recept opnieuw maakte. Ik vond deze kaas verrassend goed. Het raspt prima, ziet er net echt uit en smaakt lekker! Een stuk van 150 gram kost € 3,65.

Bio Today No Bee honey

Ook een product dat ik al lang wilde proberen maar nergens kon vinden: deze veganistische honing van het merk Bio Today. Veganisten eten geen honing. Waarom precies heb ik hier uitgelegd. Deze plantaardige versie van honing kwam ik net als de Parmezaanse kaas tegen bij de Foodmarkt van Jumbo in winkelcentrum Leidsenhage. Ik was er erg benieuwd naar, want het leek me lekker om weer de smaak van honing in mijn thee te proeven. Ik vind het zeker niet vies, maar ik vind het niet op honing lijken. De structuur misschien, maar de smaak zeker niet. Jammer! Deze is verkrijgbaar in zowel pot met inhoud van 230 gram als tube met inhoud van 350 gram. De pot kost € 3,38 en de tube kost € 3,99.

Conimex Jakarta kroepoek

Deze kroepoek is er in twee soorten: mild gekruid en extra pikant gekruid. Beide soorten zijn veganistisch! Traditionele kroepoek bevat garnaal dus die heb ik al heel lang niet gegeten. Deze kroepoek smaakt precies zoals de kroepoek die ik me van vroeger herinner! Ik vind deze erg lekker. Ik heb trouwens alleen de mild gekruide geprobeerd. Verkrijgbaar in de meeste supermarkten voor € 1,25 per zak.

Aldi mini loempia’s

Deze mini loempia’s kwam ik tegen op de diepvriesafdeling bij Aldi. Ik heb ze nog niet geprobeerd, maar nadat ik ze op Instagram plaatste kreeg ik heel uiteenlopende reacties van mensen die ze al wel geprobeerd hebben. Van heel erg tegenvallend tot heel lekker, mooi is dat toch dat smaken zo verschillen! Een pak met 24 stuks kost € 1,99.

Enkele vegan producten

Ik schreef er in dit deel al eerder over: de Plus Verhoeven hier in Rotterdam die behoorlijk veel veganistische producten verkoopt.

Ik nam er weer eens een kijkje en kocht een viertal producten, die ik hierbij met jullie deel.

Ik heb ze alle vier al eerder gegeten en vind ze allemaal erg lekker en aan te raden:

 • Gardein Crispy Chick’n patties
 • Gardein Golden Fishless Filets
 • Nature & Moi plakjes vegan cheddar kaas
 • Nature & Moi geraspte vegan cheddar kaas

Via Instagram liet iemand mij weten dat de Plus aan de Stadhouderskade hier in Rotterdam een zelfde assortiment aan veganistische producten in het assortiment heeft, daar ga ik binnenkort zeker een kijkje nemen!

Dit artikel is onderdeel van de serie van vegan in de supermarkt. Lees hier alle delen uit deze serie.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

 • Reply Annemarie

  De burgers en het gehakt kochten wij al eerder in Duitsland.
  Héél goed, en dan ook nog voor zo’n goede prijs.
  De burgers zijn vergelijkbaar met Beyond Meat, ik vind ‘m zelf wat lekkerder nog. Ruikt ook beter, wat meer kruiden misschien.
  Het gehakt is fantastisch, beter ballen van te maken dan Naturli, wat minder kwetsbaar.
  Zeker snel proberen dus! 🙂

  14 februari 2020 at 21:43
 • reageer