Afdrukken

Vegan Fast Food Friday #28: burger bowl

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediënten

Scale
  • 250 gram kruimige aardappelen
  • snuf zeezout
  • snuf zwarte peper
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 gram plantaardig kneedbaar gehakt
  • 2 eetlepels vegan mayonaise
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 á 3 theelepels ketchup
  • scheutje augurkennat uit pot
  • 1 augurk in blokjes gesneden
  • 150 gram gemengde sla
  • (ingelegde) rode uienringen

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen of laat de schil eraan en snij ze in gelijke stukken.
  • Kook de aardappelen 10 minuten, giet af en laat helemaal afkoelen of hou ze een minuutje onder koud stromend water en dep droog.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snij de aardappelen in kleine stukjes en meng met peper, zout, specerijen en olijfolie.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de aardappeltjes erover.
  • Bak in 30 – 35 minuten goudbruin, keer halverwege de baktijd om.
  • Bak het plantaardige gehakt in een koekenpan volgens de aanwijzingen van de verpakking goudbruin.
  • Meng vegan mayonaise met mosterd, ketchup, augurkennat en blokjes augurk.
  • Verdeel sla over diepe borden, vervolgens de aardappeltjes, plantaardig gehakt, saus en (ingelegde) rode uienringen.