Groentesoep met gevulde pasta

Ken je dat? Zo’n gerecht waar je geen genoeg van krijgt en iedere week wel zou kunnen eten? Voor mij is dat momenteel deze groentesoep met gevulde pasta. Geïnspireerd door de populaire soup dumplings op social media probeerde ik gevulde pasta eens niet te bereiden met een saus, maar met groentebouillon. En dat pakte zo lekker uit! En het is lekker snel klaar: binnen een kwartier op tafel!

Gevulde pasta

Er zijn verschillende soorten vegan gevulde pasta verkrijgbaar, zoals:

  • AH glutenvrij ravioli agli spinaci
  • Jumbo girasoli spinazie & cashew
  • PLUS verse vegan pasta girasoli met paddenstoelen
  • PLUS verse vegan pasta girasoli met cashewnoten en spinazie

Groentebouillon

Voor deze soep gebruik ik een groentebouillonblokje. Je kunt ook bouillonpoeder gebruiken. Er zijn verschillende soorten die vegan zijn, zoals:

  • Aneto natuurlijke groentebouillonblokjes
  • BioToday bouillonpeder met rundsmaak
  • Bio+ groentebouillonblokjes
  • Damhart zoutearme groentebouillonblokjes
  • Dr. Vogel Herbamare biologische bouillo
  • Jumbo groentebouillonblokjes
  • Knorr groentebouillonblokjes
  • Knorr groentebouillon zero salt blokjes
  • Knorr tuinkruiden strooibouillon
  • Maggi groentebouillonblokjes
  • Maggi groentebouillonblokjes minder zout
  • Maggi tuinkruiden bouillonblokjes
  • PLUS groentebouillonblokjes
  • Zonnatura groentebouillon tabletten
  • Zonnatura tuinkruidenbouillon tabletten

Crispy chili olie

Sinds ik crispy chili olie heb ontdekt, doe ik het over of in zoveel gerechten en zo ook door deze soep. Het geeft een lekkere pittige smaak, dit kun je natuurlijk weglaten als je wil. Crispy chili olie is er van allerlei merken, mijn favoriet momenteel is die van Old Mother, verkrijgbaar in de Aziatische supermarkt en AH.

Groenten

Ik gebruik voor deze soep meestal groenten die ik nog heb liggen en op moeten of restjes ervan. Je kunt zo’n beetje alle groenten in deze soep verwerken. Denk aan:

  • mais
  • wortel
  • erwten (uit de diepvries, deze zijn steviger dan uit een pot)
  • paprika
  • bloemkool
  • broccoli
  • pompoen

Vegan gehakt

Dit doe ik er niet iedere keer in, maar had nu nog een restje vegan gehakt liggen. Ik vond het er heerlijk bij smaken en maakt het tot een echte maaltijdsoep!

Afdrukken

Groentesoep met gevulde pasta

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 2 personen 1x

Ingrediënten

Scale
  • 1 groentebouillonblokje of poeder voor 500 ml. soep
  • 500 ml. water
  • 1 wortel
  • 1/4 courgette
  • 2 eetlepels diepvries doperwten
  • handje verse spinazie
  • 1/4 schaal vegan gehakt
  • schaal vegan gevulde pasta 250 gram
  • 1/2 bosuitje, in dunne ringetjes gesneden
  • crispy chilie olie, naar smaak
  • gebakken uitjes, naar smaak

Bereidingswijze

  • Breng 500 ml. water aan de kook met het groentebouillonblokje of poeder en voeg naar smaak een theelepel crispy chili olie toe.
  • Snij intussen de wortel in dunne plakjes en de courgette in kleine blokjes.
  • Bak het vegan gehakt in een koekenpan en zet apart.
  • Zet het vuur lager en voeg de groente toe, laat 5 minuutjes koken.
  • Voeg de gevulde pasta voorzichtig toe aan de soep en kook 3 minuten mee.
  • Voeg het gebakken vegan gehakt toe en roer door de soep.
  • Verdeel de soep over 2 kommen en garneer naar smaak met wat extra crispy chili olie, ringetjes bosui, gebakken uitjes en serveer.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star