Dit kan wat mij betreft het hele jaar door, maar vooral lekker in deze herfst periode: apple crumble! Zachte zoete stukjes kruidige appel getopt met een krokant laagje. Lekker als ontbijt of dessert en zowel warm als koud lekker en een aantal dagen in de koelkast houdbaar!
Apple crumble
- Genoeg voor: 8 personen 1x
Ingrediënten
Scale
topping
- 150 gram bloem
- 100 gram havermout
- 75 gram donkere basterdsuiker
- snufje zout
- 125 gram plantaardige boter en extra om in te vetten
appelmengsel
- 3 appels
- 2 eetlepels citroensap
- 20 gram bruine basterdsuiker
- 2 theelepels vanille extract
- 1 flinke theelepel kaneel
- handje rozijnen
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Meng de bloem met de havermout, donkere basterdsuiker en zout.
- Voeg de plantaardige boter toe en kneed deze er met je handen doorheen tot een kruimelig mengsel en zet dit apart.
- Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snij de appel in kleine stukjes.
- Voeg de citroensap, kaneel, vanille extract, donkere basterdsuiker en rozijnen toe en meng.
- Vet een ovenschaal van ongeveer 23 cm. x 23 cm. in met wat plantaardige boter.
- Doe het appelmengsel in de ovenschaal en verdeel het kruimelige deeg er over.
- Zet de ovenschaal in de oven en bak voor 40 minuten in de oven tot de bovenkant begint te kleuren.
1 reactie
Super lekker, appelen verdubbelt en het kruimeldeeg ook, achteraf had ik het deeg niet hoeven verdubbelen maar alsnog erg lekker. Volgende keer laat ik suiker door de appelen ook weg. Oeh en ik heb pumpkinspice gebruikt i.p.v. kaneel. Echt een aanrader. Ga het maken mensen 😉
★★★★
26 september 2023 at 09:03