Afdrukken

Apple crumble

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4 from 1 review

Ingrediƫnten

Scale

topping

  • 150 gram bloem
  • 100 gram havermout
  • 75 gram donkere basterdsuiker
  • snufje zout
  • 125 gram plantaardige boter en extra om in te vetten

appelmengsel

  • 3 appels
  • 2 eetlepels citroensap
  • 20 gram bruine basterdsuiker
  • 2 theelepels vanille extract
  • 1 flinke theelepel kaneel
  • handje rozijnen

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Meng de bloem met de havermout, donkere basterdsuiker en zout.
  • Voeg de plantaardige boter toe en kneed deze er met je handen doorheen tot een kruimelig mengsel en zet dit apart.
  • Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snij de appel in kleine stukjes.
  • Voeg de citroensap, kaneel, vanille extract, donkere basterdsuiker en rozijnen toe en meng.
  • Vet een ovenschaal van ongeveer 23 cm. x 23 cm. in met wat plantaardige boter.
  • Doe het appelmengsel in de ovenschaal en verdeel het kruimelige deeg er over.
  • Zet de ovenschaal in de oven en bak voor 40 minuten in de oven tot de bovenkant begint te kleuren.