Dit lekkere ontbijtje maak je in een handomdraai. De oven doet het meeste werk en je kunt volop variëren met ingrediënten zoals restjes fruit, noten en gedroogde vruchten.
Mix-ins/toppings naar keuze
Ik koos voor de combinatie bevroren frambozen, walnoten en chocolade. Je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld:
- ander zacht fruit zoals blauwe bessen
- andere noten zoals amandelen
- cacao nibs
- kleine stukjes dadel
- kleine stukjes gedroogd fruit zoals abrikoos
- enkele lepels notenpasta zoals pindakaas of amandelpasta
Havermout uit de oven met banaan en walnoten
- Genoeg voor: 2 á 3 porties 1x
Ingrediënten
Scale
- 275 ml. sojamelk of plantaardige melk naar keuze
- 100 gram havermout
- 2 theelepels agavesiroop of vloeibaar zoetmiddel naar keuze
- snuf kaneel
- 1 rijpe banaan
- 30 gram walnoten, in stukjes gehakt
- 40 gram bevroren zacht fruit zoals frambozen
- 20 gram chocolate chips of grof gehakte chocolade
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe de sojamelk in een blender samen met de havermout, agavesiroop, kaneel en banaan en mix tot een egaal mengsel.
- Voeg de frambozen, stukjes walnoten en chocolate chips toe en meng. Hou een paar stukjes walnoot en chocolade apart.
- Bekleed een bakblik met bakpapier. Het blijft beter zitten wanneer je het bakpapier tot een bal vouwt en even onder de kraan vochtig maakt.
- Vet het bakpapier licht in en schenk het beslag in het bakblik.
- Bestrooi met de achtergehouden stukjes walnoot en chocolade.
- Bak 30 – 35 minuten in de oven.
- Laat iets afkoelen en haal voorzichtig uit de bakvorm, snij in 2 of 3 stukken en serveer naar smaak met plantaardige (vanille) yoghurt.
- Een dag of 2 afgedekt houdbaar in de koelkast, warm het even op voor je het serveert.
geen reacties