Afdrukken

Havermout uit de oven met banaan en walnoten

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediënten

Scale
  • 275 ml. sojamelk of plantaardige melk naar keuze
  • 100 gram havermout
  • 2 theelepels agavesiroop of vloeibaar zoetmiddel naar keuze
  • snuf kaneel
  • 1 rijpe banaan
  • 30 gram walnoten, in stukjes gehakt
  • 40 gram bevroren zacht fruit zoals frambozen
  • 20 gram chocolate chips of grof gehakte chocolade

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe de sojamelk in een blender samen met de havermout, agavesiroop, kaneel en banaan en mix tot een egaal mengsel.
  • Voeg de frambozen, stukjes walnoten en chocolate chips toe en meng. Hou een paar stukjes walnoot en chocolade apart.
  • Bekleed een bakblik met bakpapier. Het blijft beter zitten wanneer je het bakpapier tot een bal vouwt en even onder de kraan vochtig maakt.
  • Vet het bakpapier licht in en schenk het beslag in het bakblik.
  • Bestrooi met de achtergehouden stukjes walnoot en chocolade.
  • Bak 30 – 35 minuten in de oven.
  • Laat iets afkoelen en haal voorzichtig uit de bakvorm, snij in 2 of 3 stukken en serveer naar smaak met plantaardige (vanille) yoghurt.
  • Een dag of 2 afgedekt houdbaar in de koelkast, warm het even op voor je het serveert.