Afdrukken

Vegan kippensoep met jackfruit

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediƫnten

Scale
  • 1,5 liter bouillon, zie notities
  • 2 wortels, in dunne plakjes gesneden
  • 1 prei, in dunne ringen gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, in dunne ringen gesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 laurierbladeren
  • 2 pakjes Upton’s Naturals Original Jackfruit
  • 60 gram krulvermicelli

Bereidingswijze

  • Doe de bouillon, wortel, prei, bleekselderij, knoflook en laurierblaadjes in een soeppan.
  • Breng aan de kook en zet het vuur lager.
  • Voeg de jackfruit toe en roer door.
  • Voeg de vermicelli toe.
  • Laat de soep onder regelmatig roeren een minuut of 8 zachtjes koken.
  • Trek grotere stukken jackfruit uit elkaar met twee vorken.
  • Verwijder de laurierblaadjes en serveer.
  • Lekker met stokbrood.

Notities

  • Je kunt gewone groentenbouillon gebruiken, maar om de smaak van kippensoep zoveel mogelijk te benaderen heb ik vegan kippenbouillon gebruikt. Dit kun je bij onder andere bij Albert Heijn kopen van het merk Bio Today.