Terugblikken en plannen maken voor het nieuwe jaar

Nog even en het jaar zit er weer op! Tijd om even stil te staan bij 2018. Niet te lang, want het is beter om vooruit te kijken. Ik loop over van de ideetjes en plannen en heb zin in het nieuwe jaar: een fris nieuw begin, kom maar op! Ik gebruik daarvoor een handig apparaat om mijn gedachtespinsels op vast te leggen. 

Terugblik naar 2018

Het was een jaar met gelukkig meer ups dan downs. De downs laat ik voor wat ze zijn en kijk terug op mooie herinneringen. Een aantal waar ik bij stil wil staan:

1 april: mijn eerste jubileum als veganist

Op 1 april was het precies een jaar geleden dat ik voorgoed afscheid nam van dierlijke producten als melk, eieren en kaas: het jaar daarvoor startte ik op die dag met de Vegan Challenge. Een maand lang alleen plantaardig eten en drinken. Dat beviel prima en het ging me zo goed af, dat ik me op de laatste dag afvroeg: waarom zou ik terug gaan en weer een pak melk opentrekken? Ik besloot voorgoed voor veganisme te kiezen en een jaar later sta ik daar nog steeds voor de volle 100% achter.

Het boek Zondagskind van Judith Visser

In het voorjaar verscheen er een roman van één van mijn favoriete schrijfsters Judith Visser. Ik was er zoals naar al haar boeken benieuwd naar, maar had toen ik er aan begon nog geen idee dat dit boek veel zou betekenen voor mij persoonlijk én het mijn lievelingsboek ooit zou worden. Ik schreef er hier dit persoonlijke artikel over.

All clear

Nog een persoonlijk artikel was deze, over mijn al jarenlange bezoeken aan het ziekenhuis vanwege een steeds afwijkend uitstrijkje voor het onderzoek voor baarmoederhalskanker. Ik blijf onder controle, maar voor nu kreeg ik bij het laatste onderzoek te horen dat alles in orde was. Zo blij om!

Veel mooie momenten met Fabien

Het zijn er teveel om ze allemaal te benoemen, maar ik heb veel mooie herinneringen gemaakt met mijn vriend Fabien het afgelopen jaar. We zijn er veel op uit geweest en telkens ben ik weer zo dankbaar dat hij in mijn leven is gekomen. Het is zo fijn om dezelfde interesses te hebben en leuke dingen mee te ondernemen. Ik kijk met veel plezier terug op dagjes weg naar Duitsland (shoppen!), ontelbare bezoeken aan kringlopen, een dag en nacht uit in eigen stad met hotelovernachting in het Hilton, een dag naar de door ons zo geliefde Efteling en vele lekkere etentjes samen.

De Vegan Award

Begin september kreeg ik het goede nieuws dat Wat eet je dan wel was genomineerd voor een Vegan Award in de categorie beste vlog of blog, samen met 5 anderen. Wat een eer! Op 28 oktober volgde in de Jaarbeurs in Utrecht de uitreiking. Ik stond versteld en ben er nog steeds een beetje ondersteboven van: Wat eet je dan wel werd eerste en won met maar liefst 1498 en daarmee 45.27% van de stemmen de award! Lees er hier meer over.

Vooruit kijken

Zoals ik al schreef zit ik vol plannen en ideetjes, die voornamelijk te maken hebben met Wat eet je dan wel. Het afgelopen jaar is WEJDW zo gegroeid! Dat werkt motiverend en dit is nog maar het begin van wat ik er mee voor ogen heb. Wat een mooie timing: ik mocht van Coolblue een mooie gadget uitproberen waarop ik mijn hersenspinsels kwijt kon. Dat bleek ook nog eens een perfecte manier te zijn om iets anders op te pakken wat verwaterde: tekenen. Meer daarover later, voor nu eerst: welke gadget heb ik de afgelopen week uitvoerig uitgeprobeerd?

RoWrite Smart Writing Pad

Ik heb de Royole RoWrite uitgetest: dat is een digitaal notitieblok waarmee je je aantekeningen en krabbels digitaal vastlegt. Met een speciale pen die via Bluetooth direct in verbinding staat met een app op je telefoon. De pen is drukgevoelig, waardoor je naast schrijven ook kunt schetsen. Via de app kun je verschillende schrijfinstrumenten selecteren zoals een potlood of markeerstift en daarvan kun je de lijndikte aanpassen. Ook kun je kleuren selecteren! De Royole RoWrite wordt geleverd in een mooie stevige kunststof map.

Digitaal

Je schrijft op een speciaal A5 papierblok, wat meegeleverd word in blanco en lijntjespapier. Je kunt ook ander papier gebruiken, zolang je maar de speciale pen gebruikt. Daarvoor wordt een extra inktpatroon meegeleverd. Ik heb de pen ook uitgeprobeerd met een pen zonder inkt, dat werkt ook: daarbij zie je dus wat je schrijft of tekent niet op het papier verschijnen maar wel rechtstreeks op je telefoon. Daarmee bespaar je inkt en dus papier.

Digitaal ondertekenen

Handige functie: steeds vaker komt het voor dat je documenten digitaal aangeleverd krijgt om te ondertekenen. Gedoe met inscannen of een printer die niet meewerkt is hierbij verleden tijd: importeer het document via de app naar de RoWrite. Onderteken het met de speciale pen en stuur het weer terug via de Bluetooth verbinding. Ideaal!

Omzetten naar tekst

In de app kun je je handgeschreven notities omzetten naar getypte tekst. Ik heb gemerkt dat je hiervoor wel heel netjes moet schrijven. Niets voor mij dus, haha. Wel handig dat het kan!

Tekenen

Fabien heeft ‘m ook geprobeerd en was net zo enthousiast als ik om dezelfde reden: het is een ideaal apparaat om op te tekenen. Beiden nemen we ons steeds voor om nu toch echt meer te doen met tekenen. Het is zo makkelijk nu: onze illustraties en krabbels worden direct digitaal omgezet! Voor Wat eet je dan wel gebruik ik waar het kan eigen beelden. Dus zelfgemaakte foto’s en zelf getekende illustraties. Niet alleen vanwege dat het problemen kan geven als je iets ‘leent’ via Internet van een ander, ik vind het zoveel persoonlijker om eigen beeld te gebruiken. En daar is de RoWrite dus heel geschikt voor.

Opladen via usb kabel

Het opladen van de RoWrite gaat via de meegeleverde usb kabel.

Oordeel

De Royole RoWrite is erg eenvoudig in het gebruik. Het wijst zich allemaal vanzelf. Installeer de gratis app op je smartphone, verbind de RoWrite via Bluetooth en je kunt meteen aan de slag. Ik ben erg enthousiast en dan vooral om het gemak wat dit digitale notitieblok biedt aan mogelijkheden tot illustreren. Dat wat je tekent, hoe gedetailleerd of hoe klein ook direct wordt omgezet naar een digitale versie vind ik echt een uitkomst. Ook de mogelijkheid om documenten te ondertekenen vind ik een uitkomst. Of om bijvoorbeeld bepaalde gegevens onleesbaar te maken op een document als een id-bewijs dat je voor iets moet aanleveren: het is in een paar tellen gedaan met de RoWrite.

Vooruitblik naar 2019

Een kleine indruk van de plannen die ik heb om op korte termijn aan te beginnen in het nieuwe jaar heb ik uitgewerkt op de RoWrite. Zo wil ik (nu echt!) meer doen met YouTube, op vaste momenten een live sessie houden op Instagram waarbij kijkers vragen kunnen stellen die ik dan ter plekke beantwoord en heb ik me voorgenomen om mijn Pinterest account een grote make-over te geven en daar consequenter mee te zijn. Wat eet je dan wel ontvangt steeds meer bezoekers via dat platform, het is hoog tijd om daar nog meer uit te halen. En ik ben nog altijd van plan om van Wat eet je dan wel een Engelstalige variant te maken: de website So what do you eat. Bring it on, 2019!

De Royole RoWrite is verkrijgbaar bij Coolblue voor € 129,99.

Dit artikel is in samenwerking met Coolblue tot stand gekomen. 

Advertisement

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

4 reacties

 • Reply Mariëlle

  Wat een mooie hoogtepunten en super tof dat je ook een Engelse site gaat maken! Fijne feestdagen en een top 2019 gewenst 🙂

  18 december 2018 at 07:34
  • Reply Suzanne

   Dank je wel, jij ook fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar alvast!

   18 december 2018 at 14:36
 • Reply Benella

  Wat leuk dat je de site ook in het engels gaat aanbieden, gaat vast lopen als een trein! Happy feestdagen!

  20 december 2018 at 12:27
  • Reply Suzanne

   Dank je wel, leuk om te horen! En jij ook fijn feestdagen gewenst.

   20 december 2018 at 15:52

  reageer