Mijn huidige 5 go-to maaltijden bij weinig tijd of zin om te koken

Ik sta graag in de keuken en kan wel zeggen dat koken tot één van mijn grootste hobby’s behoord. Maar ook ik heb soms na een lange dag geen zin (of tijd) om nog lang in de keuken te staan. Dan kies ik vaak voor een snelle en makkelijke maaltijd. De 5 go-to maaltijden die ik momenteel regelmatig eet laat ik je in dit artikel zien! 

1. Burrito bowl

Deze burrito bowl staat heel snel op tafel. Leftovers zijn nog lekkerder de dag erna als lunch! Kijk hier voor het recept.

2. Gnocchi met witlof

Dit is een recept dat afkomstig is van de website van Albert Heijn en ik al heel vaak heb gemaakt. Het is zo ontzettend snel klaar en lekker! Door de gnocchi te bakken wordt het krokant. Ik vind dit veel lekkerder dan gekookte gnocchi. Kijk hier voor het recept!

3. Romige pasta met hummus

Wat een ontdekking: hummus kan heel goed als pastasaus! Wanneer je hummus door gekookte pasta roert wordt het heel romig. Een favoriet momenteel is de combinatie van pasta, hummus en passata. En dan groenten er door en vegan Parmezaanse kaas er over heen: zalig! Kijk hier voor het recept van de spaghetti op de foto en hier voor het recept van de vegan Parmezaanse kaas.

4. Pasta pesto met een vega krokante kipschnitzel

Niet de mooiste foto, maar zo lekker dat ik je ‘m niet wilde onthouden. Heel eenvoudig: je kookt pasta naar keuze. Na het afgieten roer je er wat vegan pesto door, zelfgemaakt of bijvoorbeeld de pesto van Costa Ligure die verkrijgbaar is bij Albert Heijn. Dan kun je er ook nog wat in kwarten gesneden cherrytomaatjes en geroosterde pijnboompitjes door heen doen. Lekker  met een in repen gesneden gebakken vega krokante kipschnitzel van Vivera. Dat is echt mijn favoriete vleesvervanger van het moment!

5. Gepofte aardappel met witte bonen in tomatensaus, sla en een vega hamburger

Deze gepofte aardappel bereid ik bij haast in de magnetron met deze pofaardappelen van Albert Heijn. Je kunt natuurlijk ook een aardappel poffen in de oven op de traditionele manier maar dat duurt veel langer. Erbij eet ik witte bonen in tomatensaus, een vega hamburger en gemengde sla aangemaakt met een simpele dressing van een scheutje witte azijn, een scheutje olijfolie en zwarte peper en zeezout.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply lotte

    Ziet er lekker uit, bedankt voor de inspiratie!

    16 december 2018 at 14:48
  • reageer