Vegan schoenen: mijn huidige 3 favorieten

Voor mij persoonlijk houdt veganisme in: het niet eten, drinken, gebruiken en dragen van dierlijke producten. Daar vallen dus ook schoenen onder. In dit artikel laat ik je mijn huidige drie favoriete paar veganistische schoenen zien! 

Vegan schoenen suf? Vergeet het maar!

Bij veganistische schoenen denk je misschien aan suffe, kleurloze schoenen in lompe en ouderwetse modellen. Vergeet het maar. Steeds meer grote merken komen met vegan versies!

Vegan schoenen

Waar je dan op let als veganist? Of er geen dierlijke materialen in verwerkt zijn. Meestal gaat het om leer, maar het kan ook suede of schapenvacht bevatten. Wat dan wel kan? Alle synthetische materialen zoals polyurethaan, microvezels gemaakt van nylon, polyester en katoen, ananasleer (echt!) of bijvoorbeeld PET materialen gemaakt van gerecyclede plastic flessen en autobanden.

Mijn drie favorieten

1. Vans Classic Tumble Sk8-Hi Reissue

Foto: vans.nl

Deze vegan uitvoering van de klassieker van Vans heb ik ongeveer een maand in bezit. Deze lopen echt heel lekker en ik vind ze zo mooi! Ze zijn niet goedkoop, maar ze zijn van goede kwaliteit en ik zie het als investering voor een paar schoenen waar ik lang plezier van ga hebben. Ze zijn er ook in het wit en beiden kosten € 100,00 per paar. Ik kocht ze in de Vans Store maar je kunt ze ook via de website kopen. Fijn: je kunt op de website van Vans de optie vegan friendly selecteren. Bij de damesschoenen heb je momenteel keuze uit maar liefst 116 verschillende schoenen en de prijs begint bij € 35,00.

2. Dr. Martens

Ook Dr. Martens heeft een aparte optie op de website waarbij je vegan-friendly schoenen te zien krijgt. Sinds ruim een jaar draag ik de Dr. Martens classic vegan 1460. Ik schreef er dit artikel over met ook een aantal onderhoudstips en mijn ervaringen met deze schoenen. Ik draag ze nog steeds regelmatig en ze lopen fijn! Ook deze schoenen waren niet goedkoop. Ze kosten € 179 en dat is veel geld, maar ik ga hier zolang zoveel plezier van hebben. Daarnaast vind ik dit tijdloze schoenen, dus heb ik het er voor over.

1. Vans Untrarange Rapidweld schoenen

Terwijl ik de Classic Tumble Sk8-Hi Reissue aan het passen was viel mijn oog ook op deze lichtgewicht schoen. Ik paste ze en was meteen om: wat zat dat fijn! Het was een uitgave, want € 100,00 maar ik ben er nog steeds heel blij mee. Deze schoenen draag ik wanneer ik langere afstanden afleg, perfect voor tijdens het wandelen! Ze zijn dus heel licht van gewicht en hebben een fijne inlegzool. Ze zijn er in 9 verschillende kleuren en kosten dus € 100,00 per paar.

Draag jij ook vegan schoenen? Wat is jouw favoriet?

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer