Maar wat eet je dan op brood? 9 x lekkere beleg ideetjes

Ondanks dat vegetarisme en veganisme een enorme opmars maakt momenteel, blijven er hardnekkige misverstanden bestaan. En ik help graag een handje mee om die de wereld uit te krijgen. Neem bijvoorbeeld brood: het beeld dat vega(n)’s door het leven gaan met saaie boterhammen belegd met ofwel pindakaas of hummus klopt natuurlijk van geen kant. Er is zóveel lekkers om je brood mee te beleggen. Echt. Ik laat je in dit artikel 9 lekkere beleg ideetjes zien waar je het water van in de mond loopt. En ik hoor ook graag wat jouw favoriete vega/vegan broodbeleg is!

    1. Toast met avocado en tahin
    2. Paddenstoelen met knoflook op brood
    3. Sandwich met vegaburger en hummus
    4. Superfood boterham
    5. Groenteburger met avocado salsa
    6. Vega broodje kip-kerrie op 2 manieren
    7. Vegan banh mi
    8. Veggie sandwich
    9. Geroosterd speltbrood met avocado en tomaat

Dit artikel is onderdeel van de serie van vega naar vegan. Lees hieronder alle delen uit deze serie.

Je verjaardag vieren als vegan

Je verjaardag vieren als vegan

Deze maand vierden Fabien en ik onze verjaardag, hij was begin augustus jarig en ik morgen. Maar hoe doe je dat dan als vegan, je verjaardag (of een andere feestelijkheid) vieren? Haal je vlees in huis voor je gasten of zet je alleen vegan hapjes op tafel? Ik laat het ...
Lees verder
Ingrediënten onder de loep #3: liquid smoke

Ingrediënten onder de loep #3: liquid smoke

In deze serie ingrediënten onder de loep behandel ik steeds een ander ingrediënt dat veel wordt gebruikt in de veganistische keuken. In het eerste deel stonden edelgistvlokken centraal, in het tweede deel kala namak en nu is het tijd om liquid smoke in de spotlights te zetten.  ...
Lees verder
1 Jaar vegan: mijn favoriete food producten

1 Jaar vegan: mijn favoriete food producten

Een jaar geleden was ik me nu aan het voorbereiden op mijn tweede VeganChallenge: 30 dagen geen dierlijke producten. Ik had al eens eerder mee gedaan en at al regelmatig veganistisch, maar toch vond ik het nog lastig om voor sommige dingen een goede plantaardige vervanger te vinden. Die 1 ...
Lees verder
De VeganChallenge: zo bereid je je voor

De VeganChallenge: zo bereid je je voor

Volgende week zondag is het zover: dan gaat de VeganChallenge weer van start! Dit is een uitdaging die je aan kunt gaan waarbij je 30 dagen lang veganisme ontdekt. Je eet en drinkt daarbij geen melk, geen boter, geen kaas, geen eieren: geen enkel dierlijk product. Zelf deed ik twee ...
Lees verder
diëtist, dieet dit dieet dat, intakegesprek bij de diëtist

Wat ik slik aan supplementen en vitamines: UPDATE!

Tijd voor een update: zoals je misschien weet ben ik onlangs naar de diëtist geweest voor een intakegesprek over mijn veganistisch leefpatroon. En omdat ik sinds een poosje slaapproblemen heb die maar niet over gingen, besloot ik in overleg met de huisarts mijn bloed te laten prikken. Beiden hebben ervoor ...
Lees verder
Ingrediënten onder de loep #1: edelgistvlokken a.k.a. NOOCH

Ingrediënten onder de loep #1: edelgistvlokken a.k.a. NOOCH

Grote kans dat je er wel eens van gehoord hebt of het hier op wateetjedanwel.nl voorbij hebt zien komen: edelgistvlokken. Ik geef toe: het klinkt niet direct iets waarvan je denkt 'ja! dat klinkt goed, geef mij er n's wat van!' maar geloof me dat je er de lekkerste dingen ...
Lees verder
Plantaardige kaviaar: gewoon bij IKEA!

Plantaardige kaviaar: gewoon bij IKEA!

Ik vertelde hier al eerder over in de serie VEGAN IN DE SUPERMARKT, maar vind dit zo'n bijzonder product dat ik 'm een eigen artikel gun. Dit moet iedereen weten! 🙂  ...
Lees verder
Zelf vegan kaas maken deel 3: supersnelle kaas

Zelf vegan kaas maken deel 3: supersnelle kaas

In dit derde deel in de serie zelf vegan kaas maken laat ik je zien hoe je een heel snelle versie maakt van een kaas. Het deed me qua smaak denken aan smeerkaas met sambalsmaak, die ik vroeger graag at. Je kunt het ook raspen voor over de pasta of ...
Lees verder
Vegan ontdekking: Textured Vegetable Protein (TVP)

Vegan ontdekking: Textured Vegetable Protein (TVP)

Ik ben dol op winkels als Amazing Oriental: in zulke Aziatische supermarkten kan ik rustig een uur rondkijken. Steeds weer kom ik nieuwe producten tegen en vind ik het erg leuk om die uit te proberen. Al heel vaak zag ik ze liggen: plastic zakken met gedroogde soja en soortgelijke ...
Lees verder
Zelf vegan kaas maken deel 2: mozzarella (no-zarella)

Zelf vegan kaas maken deel 2: mozzarella (no-zarella)

Sinds ik veganist ben (sinds 1 april dit jaar, no joke) eet ik geen kaas meer. Ik had verwacht dat ik het enórm zou missen. Maar dat valt echt heel erg mee. Eerlijk is eerlijk, ik ben niet gestopt met het eten van broodjes smeltende mozzarella met groenten uit de ...
Lees verder
Aan het laden...
Print Friendly, PDF & Email

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer