Koelkast tour

Maar wat heb je dan zoal in je koelkast liggen als veganist? Ik laat het je in dit artikel zien!

Inhoud verschilt

Uiteraard verschilt de inhoud enorm, het hangt er helemaal vanaf wat ik voor recepten in de planning heb staan, wat er in de aanbieding is of waar we op dat moment trek in hebben.

Niet-vegan

Soms liggen er ook producten in die niet veganistisch zijn, die zijn dan van Fabien. Meestal gaat het om kaas, wat hij vaak op zijn brood eet. Fabien eet vrijwel altijd veganistisch met mij mee thuis en wanneer hij iets met vlees voor zichzelf maakt eet hij dat meestal dezelfde dag nog op. Meer lezen over hoe dat bij ons gaat als veganist en vleeseter? Lees het hier!

Standaard producten

Er zijn een aantal producten die ik vrijwel altijd in de koelkast heb staan. Laat ik daarmee beginnen:

 • soya margarine van Alpro – deze vind ik qua smaak heel neutraal en de prijs heel prettig. Ook vind ik het fijn dat deze margarine direct smeerbaar is. Ik smeer het op brood en ik maak er wel eens kruidenboter mee.
 • plantenmargarine van AH huismerk – deze gebruik ik vrijwel altijd om mee te bakken en te verwerken in baksels. Goedkoop en gewoon goed!
 • havermelk van Oatly – voor mij was dit het laatste zetje om veganistisch te worden, deze melk is verwarmd en opgeklopt zo heerlijk voor in de koffie!
 • citroensap – zo’n flesje. Altijd handig wanneer ik maar een beetje citroensap nodig heb of wanneer ik geen verse citroenen in huis heb.
 • Remia Mayolijn – onze favoriete veganistische mayonaise. Heel romig!
 • ketchup
 • mosterd
 • Sebahat tahin – er zijn verschillende soorten tahin, oftewel sesampasta. Deze is vloeibaar en smaak heerlijk. Ik gebruik het vaak in sauzen. Deze kun je in de meeste supermarkten kopen.
 • vegan pesto – deze pesto kun je bij Albert Heijn kopen en is helemaal veganistisch. Let wel goed op: van hetzelfde merk is er een versie die niet veganistisch is en de verpakkingen lijken enorm op elkaar. De vegan versie kun je herkennen aan de vegan sticker boven op de pot.
 • tube tomatenpuree

Onze koelkast

Van boven naar beneden en van links naar rechts:

Tahin sesampasta, zongedroogde tomaten, Alpro soya kersen en zelfgemaakte chia pudding.

Citroensap en Alpro Go On, een plantaardige vervanger voor kwark.

Easy Peasy hoemoes, deze is verkrijgbaar bij AH en kost maar 1 euro nog wat en ik vind deze superlekker! Ik gebruik het vaak als saus door de pasta. En Kips vega paté, dat is heerlijk op brood met een klein likje vegan mayonaise.

AH gerookte tofu roerbakreepjes, ik vind deze erg lekker door stamppotten zoals door een stamppot met bruine bonen laatst. En ook door deze pasta met geroosterde bloemkool en rooktofu.

En verse medjool dadels die ik soms eet als snack gevuld met pindakaas bijvoorbeeld zoals ik hier liet zien of ik gebruik ze voor recepten zoals deze.

Alpro soya margarine gebruik ik op brood of om vegan kruidenboter mee te maken. AH plantenmargarine gebruik ik om in te bakken en verwerk ik in bakrecepten.

Griekse pastasalade met vegan witte kaas, kijk hier voor het recept.

Heel lekkere linzensoep met aardappel waarvan het recept binnenkort volgt.

Violife roomkaas en Violife Griekse kaas.

Een bakje champignons, peterselie en blauwe bessen.

Tempeh, tofu en silken tofu gekocht bij de Aziatische supermarkt. Benieuwd naar wat je daar allemaal mee kunt maken? Kijk hier! En kijk hier om te zien wat ik nog meer koop bij de Aziatische supermarkt.

Tofu van het huismerk van AH, die was in de aanbieding en was nu ongeveer even duur als de tofu uit de Aziatische supermarkt.

Naturli plantaardig gehakt. Ik vind dit zo’n supergoed product! Ik maakte er eerder een vegan broodje bal mee en groentesoep met vega ballen.

Op de onderste plank liggen twee vleesvervangers die ik bij Ekoplaza kocht: seitan madaillons en mini-weenies. Die eerste vind ik erg lekker en op biefstuk lijken. De mini-worstjes eet ik als hotdogs op een hotdogbroodje.

Daarnaast ligt een product dat ik bij Amazing Oriental kocht en nog moet uitproberen: sojabonen vellen. Ik probeer bij een bezoek aan de Aziatische supermarkt altijd minimaal 1 product mee te nemen dat ik nog niet ken om uit te proberen. Ik ben hier heel benieuwd naar!

Daarboven op ligt een bakje met verse munt. Die kun je in de koelkast langer bewaren door het te wikkelen in keukenpapier en dan een beetje nat te maken met water.

Daarnaast ligt kropsla, prei en een bos lente uitjes.

In de linker groentelade liggen handsinaasappelen, citroenen en winterwortels.

In de rechter groentelade staan Remia Mayolijn, mosterd en ketchup.

En ook een zak spinazie en koelverse friet.

Bovenin de koelkast bewaar ik verse gember, die ik soms gebruik in recepten of in plakjes in heet water als verse gember thee.

Ook staat er een potje vegan pesto die je kunt kopen bij Albert Heijn en een tube tomatenpuree.

Dan het flessengedeelte aan de binnenkant van de deur van de koelkast. Helaas zijn door de jaren heen de twee rekjes erboven gesneuveld.

Als eerste een pak Alpro vanille dessert, dit vind ik zo ontzettend lekker. Daarnaast een pot met chai thee concentraat, kijk hier hoe je dit maakt.

Daarnaast staat een fles versgeperste sinaasappelsap die langer houdbaar blijft door een scheutje citroensap er door, een pak Oatly melk en een pak Alpro mild & creamy. Dat is momenteel mijn favoriete vervanger voor yoghurt. Lekker romig, fris en geen vervelende nasmaak!

Tot zover het kijkje in de koelkast, ik hoop dat je het leuk vond om te zien. Binnenkort volgen ook artikelen over de inhoud van de vriezer en voorraadkasten!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

 • Reply Mariëlle

  Super leuk om te zien wat je in huis hebt!! Mijn koelkast is nooit zo vol haha :$

  12 maart 2019 at 19:03
  • Reply José

   Ik ben geen veganist (nog)niet bewust in ieder geval, maar ik heb hier wel van geleerd en het was heel interessant en leerzaam om door te kijken.

   12 maart 2019 at 23:54

  reageer