Griekse pastasalade met vegan Griekse kaas

Onlangs is er een nieuwe vegan kaas verschenen in het kaasschap bij Albert Heijn: de Griekse kaas van Violife. Nu ben ik doorgaans niet zo dol op vegan kaas uit de winkel, maar had hier zoveel goeds over gelezen dat ik het wel wilde proberen. Ik vind de kaas echt heel erg lekker en maakte er een Griekse pastasalade mee. Aanrader!

Afdrukken

Griekse pastasalade met vegan Griekse kaas

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 personen 1x

Ingrediënten

Scale
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel fijngesneden verse peterselie
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 300 gram pasta naar keuze
  • 1 kleine rode ui, in dunne halve ringen gesneden
  • 1 bakje cherrytomaatjes, in kwarten gesneden
  • 1/4 komkommer, in kleine stukjes gesneden
  • handje zwarte olijven, in plakjes gesneden
  • Violife Griekse kaas, in blokjes gesneden

Bereidingswijze

  • Meng de olijfolie, citroensap, rode wijnazijn, knoflook, peterselie en oregano tot een dressing.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking en spoel in een vergiet onder koud water en laat goed uitlekken.
  • Meng alle ingrediënten met elkaar en serveer.
  • Enkele dagen houdbaar in de koelkast in en goed afgesloten vershouddoos.

Liever zelf vegan kaas maken? Kijk dan naar deze Griekse salade die ik eerder maakte met zelfgemaakte tofu feta.

Of maak deze super makkelijke vegan feta en voeg die toe aan de salade!

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Lisette

    Deze staat bij ons regelmatig op het menu, en de volgende dag als lunch ?

    30 maart 2020 at 09:54
  • reageer

    Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star