Afdrukken

De makkelijkste (en lekkerste!) plantaardige gevulde eieren

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediƫnten

Scale
  • 360 ml. ongezoete sojamelk of plantaardige melk naar keuze
  • 1/2 teaspoon kala namak
  • 2 teaspoons agar agar
  • kuipje hummus (ongeveer 200 gram)
  • flinke snuf kerriepoeder
  • snuf kurkuma (geelwortel)
  • paprikapoeder
  • tuinkers om te garneren, optioneel

Bereidingswijze

  • Meng plantaardige melk met kala namak en agar agar met een garde. Schenk het in een steelpan en breng aan de kook. Zet het vuur zachter en roer een paar minuten goed door tot het dikker begint te worden.
  • Haal van het vuur, laat iets afkoelen en verdeel over de vormen.
  • Zet de vormen een uurtje in de koelkast.
  • Haal met de meloenbolletjeslepel, of als je die niet hebt een theelepel in het midden van de de eieren een ovaalvormig gedeelte er uit.
  • Meng hummus met kerriepoeder en kurkuma.
  • Schep de hummus in een spuitzak en vul de vegan eiwitten ermee.
  • Garneer met paprikapoeder en naar smaak tuinkers.