Lunch

Zoete aardappel uit de oven met pinda dip

Zoete aardappel uit de oven met pinda dip

Dit maakte ik van de week als lunch en is absoluut voor herhaling vatbaar: gekruide partjes zoete aardappel uit de oven met spicy pinda dip! Heel smaakvol en makkelijk om te maken. Ook lekker als bijgerecht of borrelhapje! ...
Retro vegan #19: Bistro Baguette champignon

Retro vegan #19: Bistro Baguette champignon

Van deze broodjes heb ik er vroeger als kind zoveel op, het was absoluut één van mijn favorieten! En ze bestaan nog steeds, maar voor mij behoren ze in de categorie nostalgie, dus een mooie plek is dit 19e deel van de serie Retro Vegan: bistro baguettes in de smaak ...
Gevulde pasta met plantaardige roomsaus en groenten

Gevulde pasta met plantaardige roomsaus en groenten

Deze pasta zet je in nog geen kwartier op tafel. En lekker dat het is! Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig, je kunt eindeloos variëren en het bevat ook nog eens veel groenten. Aanrader! ...
Pide

Pide

Het Turkse gerecht pide is een soort pizza van platbrood gevuld met allerlei toppings. Ik maakte deze heerlijke vegan versie met onder andere hummus, kikkererwten en plantaardige feta. Lekker met eventueel een kop soep erbij als maaltijd of in stukken gesneden als borrelhapje ...
Vegan flammkuchen

Vegan flammkuchen

Wat was dit smullen: vegan flammkuchen! Een soort dunne pizza van brooddeeg getopt met romige vegan crème fraîche, pittige zwarte peper en rode ui en hartige plantaardige spekjes. Makkelijk om te maken en het is zo smaakvol! ...
Rijstvel loempia's

Rijstvel loempia’s

Wist je dat je met rijstvellen heel makkelijk loempia's kunt maken? Ik maakte een heerlijke versie met onder andere vegan gehakt, spitskool en kastanjechampignons ...
Gevuld stokbrood vegan cheeseburger style

Gevuld stokbrood vegan cheeseburger style

Ik heb toch zoiets lekkers gemaakt: gevuld stokbrood met vegan gehakt met een cheeseburger twist! Heel makkelijk om te maken en zo heerlijk. Lekker als lunch, met een kop soep als avondmaaltijd of in stukken gesneden als borrelhap! ...
Rode linzen omelet

Rode linzen omelet

Een poosje geleden heb ik roze linzen wraps ontdekt. Die zijn zo makkelijk om te maken en zo superlekker. Het enige dat je nodig hebt zijn gedroogde rode linzen en water of groentebouillon. Even pureren, bakken als pannenkoekjes en klaar! Toen er laatst eentje wat dikker was uitgevallen bedacht ik ...
Witte kool pizza's

Witte kool pizza’s

Je hebt vast wel eens van steaks van witte kool gehoord. Hartstikke lekker en gezond en heel makkelijk om te maken zoals je hier al kon zien! Dit keer maakte ik er pizza's van door ze te beleggen met onder andere plantaardige kaas en vegan chorizo ...
Vegan Fast Food Friday #25: broodje bal met pindasaus

Vegan Fast Food Friday #25: broodje bal met pindasaus

Vandaag heb ik een heerlijk broodje gemaakt: een broodje bal met pindasaus. Helemaal vegan uiteraard! Met frisse schijfjes komkommer en krokante gebakken uitjes. Hier eet je je vingers bij op! ...
Print Friendly, PDF & Email
Share: