Lunch

wortelzalm, zalm van wortel, winterwortel zalm, vegan, veganistische zalm, plantaardig, plantbased, vegan vis

Wortelzalm

Wist je dat je met wortels een heel overtuigende plantaardige versie van gerookte zalm kunt maken? Ik doe dat met behulp van liquid smoke, een goedje dat voor de onmisbare rookgeur- en smaak zorgt ...
Lees verder
veganistische soep met courgette en kerrie vegan plantaardig plantbased plant-based recept

Courgette-kerriesoep

Deze soep is heerlijk en vol smaak en staat in weinig tijd op tafel. Ik maakte eerder een vergelijkbare versie maar voegde nu tijm en kerrie toe. Lekker met stokbrood, plantaardige roomkaas en everything but the bagel seasoning of knoflookbrood! ...
Lees verder
TikTok ontdekkingen #25: mayonaise tosti

TikTok ontdekkingen #25: mayonaise tosti

In deze serie probeer ik food hacks uit die ik op TikTok tegenkom. Deze keer was dat een manier om een tosti extra krokant te krijgen, namelijk door de buitenkant niet in te smeren met boter maar met mayonaise! ...
Lees verder
Broccoli salade met rode kool en plantaardige bacon

Broccoli salade met rode kool en plantaardige bacon

Deze heerlijke salade wordt nog lekkerder hoe nadat alle smaken de tijd hebben gekregen om in te trekken. Maak 'm dus vooral een dag eerder dan je deze salade gaat eten en bewaar afdekt in de koelkast. Heel lekker als bij- of lunchgerecht! ...
Lees verder
Pizzabroodjes met plantaardige tonijn, rode ui en vegan mozzarella

Pizzabroodjes met plantaardige tonijn, rode ui en vegan mozzarella

Net als vroeger, maar dan helemaal vegan: pizzabroodjes uit de oven met gesmolten mozzarella, plantaardige tonijn, rode ui en tomaat. Heel eenvoudig om te maken en zo ontzettend lekker! ...
Lees verder
TikTok ontdekkingen #22: 'fried chicken' van oesterzwammen

TikTok ontdekkingen #22: ‘fried chicken’ van oesterzwammen

Deze ontdekking is één van de lekkerste tot nu toe. Ik zag het wel vaker voorbij komen: maak een gekruid beslagje, haal er oesterzwammen door, vervolgens door de bloem en dan frituren. Het resultaat is een vegan versie van gefrituurde kip. Ver boven verwachting lekker! ...
Lees verder
Vegan pannenkoekjes met frambozen

Vegan pannenkoekjes met frambozen

Hmmm, dit was smullen: frambozen pannenkoekjes met plantaardige slagroom en kiwi on the side. En natuurlijk kun je variëren met fruit naar keuze, zo passen blauwe bessen of bramen hier ook prima bij! ...
Lees verder
BBQ tempeh flatbread pizza's

BBQ tempeh flatbread pizza’s

Veel mensen hebben een afkeer van tempeh. En wanneer je het zo uit het pakje gaat bereiden, snap ik dat wel, dan kan het heel bitter smaken. Sinds ik weet hoe eenvoudig je die bittere smaak er uit kunt krijgen gebruik ik graag tempeh in gerechten. In dit artikel lees ...
Lees verder
Okonomiyaki

Okonomiyaki

Okonomiyaki is een gerecht uit de Japanse keuken dat bestaat uit een soort hartige pannenkoek van witte kool en andere groenten getopt met onder andere vlees of vis, lente ui, gedroogd zeewier, mayonaise en gebakken uitjes. Ik maakte een heerlijke vegan versie! ...
Lees verder
Gevulde pasta met plantaardige roomsaus en groenten

Gevulde pasta met plantaardige roomsaus en groenten

Deze pasta zet je in nog geen kwartier op tafel. En lekker dat het is! Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig, je kunt eindeloos variëren en het bevat ook nog eens veel groenten. Aanrader! ...
Lees verder
Print Friendly, PDF & Email
Share: