Croissant wafels – TikTok ontdekkingen #36
In deze serie probeer ik hacks en recepten die ik op TikTok tegen kom. Deze keer probeerde ik de hack om croissantdeeg uit blik om te toveren tot wafels. Dat is zo goed gelukt en voor herhaling vatbaar! Ik maakte een hartige en zoete variant ...
Spring rolls met spicy pinda dip
Spring rolls zijn loempia's, maar dan gemaakt met rijstvellen in plaats van deeg. Je kunt eindeloos combineren met verschillende soorten groenten! ...
Pide met plantaardige tonijn
Het Turkse gerecht pide bestaat uit gevuld platbrood en wordt traditioneel gemaakt met gehakt. Ik maakte twee heerlijke vegan versies met plantaardige tonijn, eenvoudig om te maken en hartstikke lekker. Zowel als maaltijd met eventueel een kop soep erbij of in stukken gesneden als borrelhap! ...
Geroosterd Brabants roggebrood met avocado en kikkererwten
Heb je wel eens geroosterd roggebrood geprobeerd? Dat is zo lekker! Mijn favoriet om te roosteren is Brabants roggebrood. Ik maakte deze lekkere combinatie met avocado, geroosterde kikkererwten, cherrytomaatjes en Everything but the bagel seasoning. Om je vingers bij op te eten zo lekker! ...
Winterse soep met pastinaak, wortel en linzen
Deze stevige soep vol groenten is makkelijk om te maken en heel lekker. Maak vooral veel: wat je overhoudt kan in de vriezer en is ideaal na een lange dag met wat brood als maaltijd! ...
Rockstar bread met slechts 4 ingrediënten – TikTok ontdekkingen #35
In deze serie probeer ik hacks en recepten die ik op TikTok tegen kom. Vaak komt er ook een stukje veganizen bij kijken, maar dit recept is van zichzelf al vegan: rockstar bread! Ik kwam het tegen op het account van een Australische dame die zo enthousiast vertelde over dit ...
Plaattaart met tomaten en plantaardige feta
Met deze plaattaart zet je echt iets lekkers op tafel. Snij 'm in kleine stukjes als borrelhapje of serveer met een kop soep als lunch of avondmaaltijd. Heel makkelijk te maken en zo smaakvol! ...
Tosti met pesto, avocado, vegan mozzarella en tomaat
Momenteel ga ik door een tosti fase. Vrijwel iedere middag eet ik als lunch een tosti, komt vast door het koude weer dat ik daar onbewust zo'n zin in kreeg ineens! En deze tosti is favoriet op dit moment. Zo superlekker dat ik 'm graag met je wil delen! ...
Sandwichdag: sandwich met tofu omelet, avocado en kastanjechampignons
Het is vandaag 3 november en ook is het sandwichdag! Een goede reden om een extra lekker broodje te maken. Wat dacht je van deze sandwich met tofu omelet, avocado en kastanjechampignons? ...
Salade met boerenkool, spruitjes en hummus dressing
Yes, de herfst is aangebroken: mijn favoriete seizoen! Ik heb een heel lekkere goed gevulde salade gemaakt vol ingrediënten die perfect passen bij deze tijd van het jaar zoals boerenkool en spruitjes. Spruitjes, rauw in een salade? Zul je misschien denken. Jazeker wel: snij de spruitjes echter wel zo dun ...