Pide met plantaardige tonijn

Het Turkse gerecht Pide maar dan helemaal veganistisch gemaakt met plantaardige tonijn

Het Turkse gerecht pide bestaat uit gevuld  platbrood en wordt traditioneel gemaakt met gehakt. Ik maakte twee heerlijke vegan versies met plantaardige tonijn, eenvoudig om te maken en hartstikke lekker. Zowel als maaltijd met eventueel een kop soep erbij of in stukken gesneden als borrelhap!

Afdrukken

Pide met plantaardige tonijn

Het Turkse gerecht Pide maar dan helemaal veganistisch gemaakt met plantaardige tonijn

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 6 stuks 1x

Ingrediënten

Scale
  • 450 gram bloem
  • 1 zakje instant gist
  • 1 theelepel suiker
  • 2 theelepels zout
  • 250 ml. warm water
  • 60 ml. olijfolie en extra om te bestrijken
  • 200 gram plantaardige geraspte kaas naar keuze (ik gebruikte een mengsel van plantaardige ‘jonge’ kaas en plantaardige geraspte mozzarella, ook wel Italiaanse stijl genoemd)
  • 1 tomaat, zaadjes verwijderd en in kleine blokjes gesneden
  • 1/2 witte ui, in dunne halve ringen gesneden
  • zwarte olijven
  • handje verse peterselie
  • 1 blikje plantaardige tonijn, bijvoorbeeld van Princes
  • witte en zwarte sesamzaadjes

Bereidingswijze

  • Meng de bloem, gist, zout en suiker in een grote kom.
  • Voeg het warme water en de olijfolie toe en meng met je handen tot een bal. Dit duurt enkele minuten.
  • Smeer wat olie in de kom en leg de deegbal er in en dek af met een schone theedoek. Laat een uur rijzen.
  • Het deeg is nu verdubbeld in grootte.
  • Kneed het deeg met een deegroller (of schone lege wijnfles) tot een langwerpige rol.
  • Snij het deeg in 6 gelijke stukken en vorm van ieder stuk een bal.
  • Laat deze deegballen een kwartiertje rusten onder een schone theedoek.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Rol de deegballen uit tot platte ovale bodems.
  • Leg de bodems op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bedek de bodems met een laagje plantaardige geraspte kaas naar keuze, maar laat de randen vrij voor ongeveer 2 cm. rondom.
  • Verdeel dan de plantaardige tonijn erover: ik mengde er bij de helft van de pides wat blokjes tomaat door.
  • Verdeel dan met toppings naar keuze zoals olijven, ui, peterselie.
  • Vouw de randen van het deeg over de vulling (niet helemaal dicht) en knijp de uiteinden dicht en draai ze rond zodat ze goed dicht blijven.
  • Bestrijk de randen van het deeg met olijfolie en bestrooi met witte en zwarte sesamzaadjes.
  • Bak de pides in ongeveer 12 minuten.
  • Serveer eventueel met schijfjes citroen om erover uit te knijpen.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star