Vegan meringues met passievrucht en kiwi

Deze meringues maak je met aquafaba, oftewel het vocht uit een blik kikkererwten. En dat smaakt een heel stuk beter dan het klinkt kan ik je vertellen! Deze meringues zijn krokant aan de buitenkant en luchtig en chewy aan de binnenkant. Getopt met plantaardige slagroom, passievrucht en kiwi voor een feestelijke touch wat het een perfect dessert voor bijvoorbeeld Pasen maakt!

Afdrukken

Vegan meringues met passievrucht en kiwi

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Benodigdheden

  • Mixer
  • Bakpapier
  • Spuitzak met spuitmondje
  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 6 stuks 1x

Ingrediënten

Scale
  • 100 ml. aquafaba (vocht uit een blik kikkererwten)
  • 1 theelepel witte azijn
  • 100 gram suiker
  • 1 theelepel maïzena
  • plantaardige slagroom
  • 2 á 3 passievruchten
  • 1 kiwi, in kleine blokjes gesneden

Bereidingswijze

  • Klop de aquafaba met de azijn met een mixer voor ongeveer 5 minuten.
  • Meng de suiker met de maïzena en voeg steeds een theelepel toe.
  • Alles bij elkaar duurt het ongeveer 15 minuten tot de aquafaba zo stevig is opgeklopt dat je de kom ondersteboven kunt houden zonder dat het beslag er uit loopt.
  • Verwarm de oven op 100 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep de opgeklopte aquafaba in de spuitzak met spuitmondje.
  • Spuit 6 gelijke meringues op het bakpapier.
  • Bak de meringues in ongeveer 2 uur tot ze helemaal droog zijn.
  • Garneer met plantaardige slagroom, passievrucht en kleine blokjes kiwi.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star