Afdrukken

Vegan meringues met passievrucht en kiwi

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Benodigdheden

Ingrediënten

Scale
  • 100 ml. aquafaba (vocht uit een blik kikkererwten)
  • 1 theelepel witte azijn
  • 100 gram suiker
  • 1 theelepel maïzena
  • plantaardige slagroom
  • 2 á 3 passievruchten
  • 1 kiwi, in kleine blokjes gesneden

Bereidingswijze

  • Klop de aquafaba met de azijn met een mixer voor ongeveer 5 minuten.
  • Meng de suiker met de maïzena en voeg steeds een theelepel toe.
  • Alles bij elkaar duurt het ongeveer 15 minuten tot de aquafaba zo stevig is opgeklopt dat je de kom ondersteboven kunt houden zonder dat het beslag er uit loopt.
  • Verwarm de oven op 100 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep de opgeklopte aquafaba in de spuitzak met spuitmondje.
  • Spuit 6 gelijke meringues op het bakpapier.
  • Bak de meringues in ongeveer 2 uur tot ze helemaal droog zijn.
  • Garneer met plantaardige slagroom, passievrucht en kleine blokjes kiwi.