100 ml. aquafaba (vocht uit een blik kikkererwten)
1 theelepel witte azijn
100 gram suiker
1 theelepel maïzena
plantaardige slagroom
2 á 3 passievruchten
1 kiwi, in kleine blokjes gesneden
Bereidingswijze
Klop de aquafaba met de azijn met een mixer voor ongeveer 5 minuten.
Meng de suiker met de maïzena en voeg steeds een theelepel toe.
Alles bij elkaar duurt het ongeveer 15 minuten tot de aquafaba zo stevig is opgeklopt dat je de kom ondersteboven kunt houden zonder dat het beslag er uit loopt.
Verwarm de oven op 100 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep de opgeklopte aquafaba in de spuitzak met spuitmondje.
Spuit 6 gelijke meringues op het bakpapier.
Bak de meringues in ongeveer 2 uur tot ze helemaal droog zijn.
Garneer met plantaardige slagroom, passievrucht en kleine blokjes kiwi.