Salade met boerenkool, spruitjes en hummus dressing

Yes, de herfst is aangebroken: mijn favoriete seizoen! Ik heb een heel lekkere goed gevulde salade gemaakt vol ingrediënten die perfect passen bij deze tijd van het jaar zoals boerenkool en spruitjes. Spruitjes, rauw in een salade? Zul je misschien denken. Jazeker wel: snij de spruitjes echter wel zo dun mogelijk. Dat zorgt voor een heel lekkere bite en smaak aan je salade. Maak deze salade vooral een dag van tevoren, want hoe langer de ingrediënten de tijd krijgen om in te trekken hoe smaakvoller het wordt.

Het snijden ging heel makkelijk met het fijne Profile schilmes van Brabantia. Deze ligt prettig in de hand dankzij de ergonomische grip en is geschikt om te snijden en schillen. Ook gebruikte ik de Profile snijplank van Brabantia: die is gemaakt van duurzaam beukenhout die je aan beide kanten kunt gebruiken. De ene kant om op te snijden en de andere kant om op te serveren. Handig!

Om de salade gemakkelijk te serveren is het houten slabestek van Brabantia ideaal. Net als de snijplank gemaakt van duurzaam beukenhout en kan tegen een stootje.

Wil je er een maaltijdsalade van maken? Voeg dan quinoa toe.

Afdrukken

Salade met boerenkool, spruitjes en hummus dressing

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 - 6 personen 1x

Ingrediënten

Scale
  • 150 gram gesneden boerenkool
  • 200 gram spruitjes
  • 1 blik kikkererwten 400 gram
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • flinke snuf chilipoeder
  • flinke snuf kerriepoeder
  • flinke snuf paprikapoeder
  • flinke snuf knoflookpoeder
  • 1 zoete aardappel
  • 100 gram hummus
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • sap van ½ citroen
  • 2 á 3 eetlepels water, om te verdunnen
  • 40 gram cranberry’s
  • 20 gram pompoenpitten
  • 20 gram zonnebloempitten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Spoel de kikkererwten af met water en laat uitlekken.
  • Gebruik het vocht uit het blik, ook wel aquafaba genoemd, eventueel voor iets anders, kijk hier voor inspiratie.
  • Dep de kikkererwten droog. Voeg 2 eetlepels olijfolie toe en kruid naar smaak met chili, kerrie, paprika en/of knoflookpoeder.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de kikkererwten erover en laat ruimte vrij voor de zoete aardappel.
  • Schil de zoete aardappel en snij in bitesize blokjes. Meng de blokjes met een beetje olijfolie en verdeel ze op de bakplaat naast de kikkererwten.
  • Bak de kikkererwten en zoete aardappel ongeveer 20 minuten in de oven en laat daarna afkoelen.
  • Meng de gesneden bloemkool met een scheut citroensap en olijfolie en masseer met je handen. Hierdoor wordt de boerenkool minder stug.
  • Maak de spruitjes schoon: verwijder de buitenste lelijke blaadjes en snij het onderste stukje eraf.
  • Spoel de spruitjes in een vergiet met water en laat uitlekken.
  • Snij de spruitjes doormidden en leg met de platte kant op de snijplank en snij met een scherp mes in zo dun mogelijke plakjes.
  • Maak de dressing: meng de hummus met de mosterd, knoflook, het sap van een halve citroen en verdun eventueel met wat water tot het de gewenste dikte heeft.
  • Meng de boerenkool met de spruitjes, cranberries, pompoenpitten, zonnebloempitten, kikkererwten, zoete aardappel en dressing.
  • Een aantal dagen goed afgesloten houdbaar in de koelkast.
  • Wil je er een maaltijdsalade van maken? Voeg dan quinoa toe.

Dit artikel is in samenwerking met Brabantia tot stand gekomen.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star