Plaattaart met tomaten en plantaardige feta

Met deze plaattaart zet je echt iets lekkers op tafel. Snij ‘m in kleine stukjes als borrelhapje of serveer met een kop soep als lunch of avondmaaltijd. Heel makkelijk te maken en zo smaakvol!

Plantaardige feta

Ik heb voor dit gerecht DODONI Plant’d Greek White gebruikt. Dit is een plantaardig alternatief voor feta en smaakt geweldig. De structuur is erg goed, het is stevig en ideaal voor een gerecht als deze. Je kunt DODONI Plant’d Greek White vinden bij Albert Heijn.

Afdrukken

Plaattaart met tomaten en plantaardige feta

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 personen 1x

Ingrediënten

Scale
  • 1 rol vers bladerdeeg (let er op dat het vegan is, zoals van tante Fanny of AH huismerk)
  • 1/2 potje vegan pesto
  • 2 tomaten
  • stuk of 15 gekleurde snacktomaatjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 50 gram DODONI Plant’d Greek White
  • verse basilicumblaadjes

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rol het bladerdeeg uit en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Vouw de randen van het bladerdeeg iets naar binnen.
  • Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg.
  • Verdeel de vegan pesto over het bladerdeeg en spreidt uit met de bolle kant van een lepel.
  • Snij de tomaten in dunne plakken en de snacktomaatjes doormidden.
  • Leg de tomaten en snacktomaatjes om en om over de pesto.
  • Verdeel nog wat extra pesto over de tomaten.
  • Bak ongeveer 25 minuten in de oven tot de randen van de plaattaart gekleurd zijn.
  • Verkruimel de DODONI Plant’d Greek White erover en garneer met de basilicum.

Dit artikel is in samenwerking met DODONI tot stand gekomen.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating