Apple crumble

Een heerlijk dessert: warme apple crumble met een vanille ijs. Makkelijk te maken!

Ingrediënten
topping
1/2 cup/110 gram rietsuiker
1/2 cup/50 gram havermout
1/2 cup/90 gram bloem
1/2 theelepel kaneel
snufje zout
20 gram koude plantaardige boter, in kleine blokjes gesneden
appels
4 appels
35 gram suiker
20 gram bloem
1 theelepel koekkruiden

Benodigdheden
platte ovenschaal van ongeveer 28 cm. x 18 cm.

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng de rietsuiker, havermout, bloem, kaneel en zout in een kom. Doe de boter erbij en meng met je handen tot er grove kruimels ontstaan en zet deze topping apart. Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snij de appels in kwarten en vervolgens in stukjes. Meng de appel met de suiker, bloem en koekkruiden. Doe de appels in een platte ovenschaal en verdeel de topping er over. Zet in de oven voor 30 – 40 minuten tot de bovenkant begint te kleuren en de appels zacht zijn geworden. Lekker met (vegan) vanille ijs!

Tip: wist je dat wanneer je roomijs in een afgesloten plastic diepvrieszak verpakt en zo in de vriezer bewaart, deze niet hard wordt? Je kent dat wel: je hebt het ijs aangebroken, zet het terug en de keer erna is het zo hard als steen. Dit is niet meer het geval door deze tip toe te passen!

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Rowan

    Dit lijkt mij echt heerlijk! Ik ben gek op apple crumble, dit is een goede variant!

    19 februari 2017 at 13:19
  • reageer