Apple crisp

Zo heerlijk: warme apple crumble met plantaardige vanille kwark. Ook lekker met ijs als dessert! Heel makkelijk te maken en afgedekt enkele dagen houdbaar in de koelkast, dan hoef je het alleen even op te warmen!

Variatietips

  • Meng er ook eens een handje grof gehakte noten door
  • Vervang de appel door peer
  • Vervang de rozijnen door cranberries
Afdrukken

Apple crumble

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Benodigdheden
platte ovenschaal van ongeveer 28 cm. x 18 cm.

  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

Scale

topping

  • 110 gram rietsuiker
  • 50 gram havermout
  • 90 gram bloem
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 20 gram koude plantaardige boter
  • snufje zout

    appels
  • 4 appels
  • 35 gram suiker
  • 20 gram bloem
  • 1 theelepel kaneel
  • handje rozijnen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Meng de rietsuiker, havermout, bloem, kaneel en zout in een kom.

Doe de boter erbij en meng met je handen tot er grove kruimels ontstaan en zet deze topping apart.

Schil de appels en verwijder de klokhuizen vervolgens in kleine stukjes.

Meng de appel met de suiker, bloem, kaneel en rozijnen.

Doe het mengsel in een platte ovenschaal en verdeel de topping er over.

Zet in de oven voor 30 – 40 minuten tot de bovenkant begint te kleuren en de appels zacht zijn geworden. Lekker met plantaardige vanille kwark of ijs!

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

4 reacties

  • Reply Rowan

    Dit lijkt mij echt heerlijk! Ik ben gek op apple crumble, dit is een goede variant!

    19 februari 2017 at 13:19
  • Reply Joy

    Ik ga hem nu voor de zoveelste keer maken! Verjaardagen, kerst, oud en nieuw!!
    Heerlijk als toetje en leuk bij een feestje, nu (weer) voor oud & nieuw 🙂

    30 december 2019 at 20:51
  • Reply Nienke Miltenburg-Soeters

    Volgens mij klopt de 20 gram boter niet; deze verandert ook niet mee wanneer je de schaal aanpast naar meer personen

    29 september 2023 at 16:57
    • Reply Suzanne

      Die klopt wel, maar het was een foutje achter de schermen dat die niet mee veranderde. Dat is nu aangepast!

      10 oktober 2023 at 17:11

    reageer

    Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star