Afdrukken

Minstronesoep

Dit recept komt uit het kookboek Secret Restaurant Recipes.

Ingrediënten

Scale
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 stengel bleekselderij, in dunne plakjes
  • 1 wortel, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 480 ml. groentebouillon
  • 360 ml. water
  • 1 gedroogd laurierblaadje
  • 3/4 teaspoon zout
  • 1/2 teaspoon gedroogde basilicum
  • 1/2 teaspoon gedroogde oregano
  • 1/4 teaspoon gedroogde tijm
  • 1/4 teaspoon suiker
  • snuf gemalen zwarte peper
  • 1 blik met 400 gram rode kidneybonen
  • 1 blik met 400 gram witte bonen
  • 1 blik met 400 gram tomatenblokjes
  • 100 gram courgette in blokjes
  • 75 gram mini schelpjes pasta
  • 75 gram diepvries sperziebonen
  • 60 ml. rode wijn
  • 1 flinke hand grof gesneden verse spinazie
  • vegan Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  • Verhit de olie in een grote pan. Voeg de ui, bleekselderij, wortel en knoflook toe en bak voor 5 – 7 minuten, roer regelmatig door.
  • Voeg de groentebouillon, water, het laurierblaadje, zout, basilicum, oregano, tijm, suiker en zwarte peper toe en breng de soep aan de kook.
  • Voeg wanneer de soep kookt de rode kidneybonen, witte bonen, tomatenblokjes, courgette, pasta, sperziebonen en rode wijn toe. Zet het vuur iets lager en kook de soep op middelhoog vuur voor 10 minuten, roer regelmatig door.
  • Voeg de spinazie toe en verwarm deze 2 minuten mee, tot de pasta en courgette gaar zijn.
  • Garneer de soep met de vegan Parmezaanse kaas.