Bloemkool chili ‘chicken’ wings

Dit is eeen plantaardig alternatief voor chicken wings op basis van bloemkool. Heerlijk met een sausje of op een wrap!

Afdrukken

Bloemkool chili ‘chicken’ wings

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

Scale
  • 1 bloemkool, in roosjes gesneden
  • 50 gram bloem of kikkererwtenmeel
  • 125 ml. water
  • 1 teaspoon knoflookpoeder
  • 1/2 teaspoon zout
  • 1 teaspoon plantaardige boter
  • 165 gram Frank’s hot sauce, zie notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Meng de bloem of het kikkererwtenmeel, water, knoflookpoeder en zout tot een glad beslag.
  • Meng de bloemkoolroosjes met het beslag en zorg dat ieder roosje is bedekt ermee. Leg de roosjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak in de oven voor 15 minuten, draai ze halverwege om.
  • Meng de gesmolten boter met hot sauce in een grote schaal.
  • Meng de bloemkoolroosjes hiermee en bak ze nogmaals 25 minuten in de oven.
  • Lekker met een sausje, zie notities of op een wrap met sla, komkommer en wortel.

Notities

  • Dit is een recept van Popsugar.
  • De hot sauce in dit recept kun je onder andere bij Albert Heijn kopen: Frank’s Red Hot Original sauce.
  • Lekker met een sausje van vegan mayonaise (bijvoorbeeld van Remia Mayolijn) verdund met wat water, peper, zout en peterselie.

Wil je nog meer Amerikaanse recepten zien? Kijk eens hieronder!

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Femke

    Is 165 gram hotsauce niet heel veel? Dat is meer dan het hele flesje?

    29 oktober 2020 at 12:50
  • reageer

    Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star