Allerhande recept veganized: eggs benedict met spinazie en bacon op toast

Na het veganizen van een recept uit de kersteditie van de Allerhande van Albert Heijn was nu de paaseditie aan de beurt. Ik zei meteen ja toen de Vegetariërsbond me weer vroeg om een recept te kiezen uit het magazine en daar een veganistische versie van te maken. Ik koos voor de eggs benedict met spinazie en bacon op toast en dat heeft heel goed uitgepakt!

Eggs benedict met spinazie en bacon op toast

Wat een heerlijke combinatie van smaken heeft deze klassieker. En kan zo goed vegan, dat bewijst deze versie maar eens! Het enige ingrediënt wat niet in de reguliere supermarkt verkrijgbaar is is kala namak. Dit is wel essentieel, want zorgt voor de typische zwavelachtige geur en smaak van ei. Dit wordt ook wel zwart zout genoemd en kun je onder andere bij Ekoplaza en toko’s kopen, lees er hier meer over. Verder zijn alle ingrediënten in het recept verkrijgbaar in de supermarkt. Het is even wat werk, maar het echt waard. Hieronder vind je het recept hoe je de toasts samenstelt en eronder de bereidingswijze van het vegan ei en de Hollandaise saus.

Afdrukken

Allerhande recept veganized: eggs benedict met spinazie en bacon op toast

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 personen 1x

Ingrediënten

Scale
  • 2 afbakkaiserbroodjes
  • 8 plakken AH vegan plakjes spek
  • 250 gram AH Excellent cherrytomaat
  • 30 gram babyspinazie
  • 4 gebakken eieren met eigeel naar recept hieronder vermeld
  • vegan Hollandaise saus naar recept hieronder vermeld
  • zwarte peper

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de kaiserbroodjes doormidden en bak de helften in de oven 6 – 8 minuten af.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de vegan plakjes spek er op en de cherrytomaatjes ernaast en bak 10 minuten in de oven tot de vegan spek kleurt en de tomaatjes openbarsten.
  • Bereid de vegan eieren en eigeel naar recept hieronder.
  • Bereid de Hollandaise saus naar recept hieronder.
  • Verdeel de spinazie over de toast en verdeel de vegan plakjes spek en de plakken tofu erover. Vul de holtes van de tofu met het vegan eigeel.
  • Schenk de Hollandaise saus over de vegan eieren en serveer met de geroosterde cherrytomaatjes.
  • Bestrooi met zwarte peper.

Recept plantaardige variant van eiwit en eigeel

Afdrukken

Plantaardige variant van eiwit en eigeel

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

Scale
  • 1 blok tofu naturel
  • olie of plantaardige boter om te bakken
  • 120 ml. water
  • 2 teaspoons maizena
  • 1 tablespoon/15 ml. olie, bijvoorbeeld zonnebloemolie
  • 1 eetlepel edelgistvlokken
  • 1/2 teaspoon kala namak
  • 1/4 teaspoon kurkuma (geelwortel)

Bereidingswijze

  • Laat het blok tofu uitlekken en dep droog.
  • Snij het blok tofu door de lengte in 4 gelijke plakken.
  • Snij uit ieder blok tofu een zo groot mogelijke cirkel. Gebruik hiervoor een deksel van een mason jar of snij het met een mesje. Gebruik de overgebleven tofu voor een ander gerecht zoals scrambled tofu.
  • Bak de plakken tofu in wat olie of plantaardige boter aan beide kanten in een koekenpan voor enkele minuten. Snij uit het midden van de plakken een klein rondje waar het eigeel in gaat.
  • Maak dan het eigeel: meng het water, maizena, olie, edelgistvlokken, kala namak en kurkuma.
  • Schenk het mengsel in een steelpan en verwarm het 3 tot 5 minuten op middelhoog vuur, roer steeds goed door. De saus wordt tijdens het verwarmen dikker.

Recept Hollandaise saus

Afdrukken

Hollandaise saus

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

Scale
  • 75 gram cashewnoten
  • 15 gram edelgistvlokken
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel azijn
  • 120 ml. water
  • 1/4 theelepel kurkuma (geelwortel)
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1/4 theelepel kala namak

Bereidingswijze

  • Week de cashewnoten een kwartiertje in kokend heet water zodat ze zacht worden.
  • Meng alle ingrediënten in een hakmolen of blender en verwarm.

Dit artikel is in samenwerking met de Vegetariërsbond tot stand gekomen.

Nog meer vegan feestelijke recepten? Neem dan een kijkje hieronder!

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer