Afdrukken

Plantaardige variant van eiwit en eigeel

Ingrediƫnten

Scale
  • 1 blok tofu naturel
  • olie of plantaardige boter om te bakken
  • 120 ml. water
  • 2 teaspoons maizena
  • 1 tablespoon/15 ml. olie, bijvoorbeeld zonnebloemolie
  • 1 eetlepel edelgistvlokken
  • 1/2 teaspoon kala namak
  • 1/4 teaspoon kurkuma (geelwortel)

Bereidingswijze

  • Laat het blok tofu uitlekken en dep droog.
  • Snij het blok tofu door de lengte in 4 gelijke plakken.
  • Snij uit ieder blok tofu een zo groot mogelijke cirkel. Gebruik hiervoor een deksel van een mason jar of snij het met een mesje. Gebruik de overgebleven tofu voor een ander gerecht zoals scrambled tofu.
  • Bak de plakken tofu in wat olie of plantaardige boter aan beide kanten in een koekenpan voor enkele minuten. Snij uit het midden van de plakken een klein rondje waar het eigeel in gaat.
  • Maak dan het eigeel: meng het water, maizena, olie, edelgistvlokken, kala namak en kurkuma.
  • Schenk het mengsel in een steelpan en verwarm het 3 tot 5 minuten op middelhoog vuur, roer steeds goed door. De saus wordt tijdens het verwarmen dikker.