Valentijnsdag: vegan donuts

Nog even en het is 14 febuari: Valentijnsdag! Ik dook alvast de keuken in om iets lekkers te maken voor deze meest meest romantische dag van het jaar en trap hierbij de reeks Valentijnsdag: af met deze heerlijke vegan donuts.

Ingrediënten
droge ingrediënten
175 gram bloem
100 gram suiker
1 1/2 tsp/12 gram bakpoeder
1/4 tsp zout
1/4 tsp nootmuskaat
snufje kaneel
natte ingrediënten
120 ml. sojamelk
1/2 tsp appel cider azijn
1/2 tsp vanille extract
30 ml. appelmoes
1/4 cup vegan margarine (ik gebruikte de plantenmargarine van Albert Heijn)
topping
poedersuiker
water
vegan rode kleurstof (let op: gebruik geen kleurstof met enummer E120)
decoratiehartjes (let op: sommige flesjes van dit product van Dr. Oetker dat in omloop is is vegan en is gekleurd met rode biet maar sommigen zijn gemaakt met kleurstof E120. Deze is niet vegan!)

Benodigdheden
donutblik
kokosolie om in te vetten

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng de droge ingrediënten goed met elkaar in een grote kom. Doe de natte ingrediënten bij elkaar in een steelpan en verwarm al roerende tot de margarine is gesmolten. Voeg het dan toe aan het droge mengsel en meng tot het een zacht beslag is. Vet het donutblik in met wat kokosolie en vul het beslag. Bak ongeveer 12 minuten in de oven. Laat de donuts afkoelen op een rooster. Maak het glazuur door poedersuiker te mengen met wat water tot je de gewenste dikte krijgt. Voeg een paar druppels kleurstof toe en meng. Doop de helften van de donuts in de glazuur en bestrooi met de decoratiehartjes.

Print Friendly, PDF & Email

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Caroline

    Mmm, deze ga ik ook eens proberen! Waar kocht jij je donutbakblik?

    25 januari 2017 at 10:01
    • Reply Suzanne

      Deze had ik ooit eens bij de Wibra gekocht! Ik ben nog op zoek naar een andere, want deze begint nu wel aardig te slijten. Mocht ik er een vinden lees je het! 🙂

      25 januari 2017 at 11:53

    reageer