Jamkoekjes

Met deze koekjes kun je volop variëren. Met aardbeienjam of toch abrikozen of kersen? En steek je een hartje uit de bovenkant in plaats van een sterretje? Helemaal aan jou. Hoe je ze ook maakt, ze zien er super feestelijk uit en smaken heel lekker. En ze zijn natuurlijk helemaal vegan! 

Ingrediënten voor 25 stuks
150 gram gemalen amandelen
260 gram boekweitmeel
1 teaspoon bakpoeder
1/2 teaspoon kaneel
1/2 teaspoon gemalen gember
een snufje zeezout
125 gesmolten kokosolie
125 ml. maple syrup
1 teaspoon vanille extract
aardbeienjam (kijk hier voor een supereasy recept)

Benodigdheden
deegroller
ronde uitsteker van ongeveer 4 cm. doorsnede
mini uitsteker (ik kocht het mini ster uitstekertje bij Dille en Kamille)
bakpapier

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed twee bakplaten met bakpapier. Meng de droge ingrediënten in een grote kom. Meng de natte ingrediënten in een andere kom (behalve de jam) en voeg deze toe aan het droge mengsel en meng. Bestrooi een schoon werkblad/aanrecht met een beetje bloem en rol het deeg uit tot het een dikte heeft van 5 mm. en steek er ronde koekjes uit en leg deze op het bakpapier. Steek uit de helft van de koekjes een sterretje (of ander figuurtje) en bak de koekjes voor 10 – 12 minuten in de oven. Laat ze goed afkoelen. Leg een theelepel jam in het midden van ieder heel koekje en leg de koekjes met uitgestoken figuurtje er op en druk aan.

Bron recept

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Chantal

    Gemaakt! Lekker!!! In hartjesvorm, met mini-jam-hartje in het midden! Cute! (ook leuk voor valantijn!). Hele blije kinderen hier, want die vonden ze ook super leuk en lekker!
    Wederom bedankt!

    6 december 2017 at 16:50
  • reageer