Vegan hachee

Eén van de eerste dingen die ik voor me zag toen ik de prachtige Le Creuset pan uitpakte was hachee. Deze braadpan vráágt daar gewoon om. Stoofpotjes, stevige soepen ook maar vooral hachee. En zo geschiedde: ik dook de keuken in, ging aan de slag en het resultaat was een heel goed gelukte plantaardige versie van dit winterse gerecht. Heerlijk met (zoete) aardappelpuree!

Ingrediënten voor 4 personen
1 zak TVP stukken *
plantaardige margarine
2 uien
1/2 eetlepel donkere basterdsuiker
1 eetlepel bloem
3 eetlepels balsamicoazijn
1 tablet groentebouillon met 400 ml. water (i.p.v. 500 ml. die je normaal gebruikt bij bouillon)
4 kruidnagels
2 laurierblaadjes

* Nog nooit van gehoord? Ik schreef er eerder dit artikel over, daar staat in wat het is en waar je het kunt kopen.

Bereidingswijze
Week de TVP stukken 20 minuten in lauw water en knijp vervolgens het vocht er uit. Verhit wat margarine in de braadpan en bak de TVP stukken een minuut of 5 op hoog vuur, tot ze beginnen te kleuren. Voeg de bloem toe en laat terwijl je het goed omschept lichtbruin kleuren. Snij de uien grof. Voeg de ui en basterdsuiker toe aan de TVP stukken en bak 10 minuten op laag vuur. Voeg de balsamicoazijn, bouillon, kruidnagels en laurierblaadjes toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat het een 20 – 30 minuten sudderen.Verwijder de kruidnagels en laurierblaadjes en breng eventueel op smaak met peper en zout. Lekker met (zoete) aardappelpuree, klik hier voor een lekker recept.

Advertisement

Print Friendly, PDF & Email

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer