Zoete aardappelpuree

Aardappelpuree kun je ook prima maken met zoete aardappelen. Lekker op zichzelf of als basis voor een stamppot!

Afdrukken

Zoete aardappelpuree

  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

Scale
  • 700 gram zoete aardappelen
  • 50 ml. plantaardige melk, bijvoorbeeld sojamelk
  • 2 theelepels grove mosterd, optioneel

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
  • Kook in water met zout in 20 minuten gaar.
  • Giet de aardappelen af en verwarm de melk.
  • Stamp de aardappelen grof en voeg de melk toe en stamp fijn tot een puree.
  • Schep naar smaak de mosterd erdoor.

Nog meer recepten met maar 4 (of zelfs minder!) ingrediënten? Kijk dan eens op deze pagina, of naar het lekkers hieronder.

TikTok ontdekkingen #15: chickpea bark

TikTok ontdekkingen #15: chickpea bark

In deze serie probeer ik recepten en hacks uit die ik op TikTok heb gezien, waar nodig maak ik er een vegan versie van. In dit deel probeer ik een lekkernij genaamd chickpea bark dat bestaat uit geroosterde kikkererwten en chocolade. En is dat lekker? Jazeker! ...
Lees verder
TikTok ontdekkingen #14: mandarijn sorbetijs

TikTok ontdekkingen #14: mandarijn sorbetijs

In deze serie probeer ik recepten en hacks uit die ik op TikTok heb gezien, waar nodig maak ik er een vegan versie van. Deze keer is dat mandarijn sorbetijs waar je slechts één ingrediënt voor nodig hebt: mandarijn! ...
Lees verder
Crispy nozzarella Dorito bites

Crispy nozzarella Dorito bites

Afgelopen weekend kreeg ik via Instagram van iemand de tip dat er een heleboel vegan producten in het assortiment erbij waren gekomen bij Jumbo. Daarover later meer in een nieuw deel van vegan in de supermarkt, maar voor nu wil ik het hebben over één product dat ik diezelfde avond ...
Lees verder
Vegan wentelteefjes van pitabroodjes

Vegan wentelteefjes van pitabroodjes

Omdat ik wat pitabroodjes over had, nam ik een kijkje op internet voor ideetjes voor wat je er zoal mee kunt doen. Ik kwam terecht op de website van Martha Stewart en zij had een geweldig idee: maak er wentelteefjes van! Ik heb er een vegan versie van gemaakt ben ...
Lees verder
Wakuli koffie + cold brew

Wakuli koffie + cold brew

Sinds kort heb ik heel lekkere koffie ontdekt: die van Wakuli! In dit artikel vertel ik je er meer over, lees je hoe je 50% korting krijgt op jouw eerste bestelling en laat ik je zien hoe eenvoudig je een lekkere cold brew iced coffee maakt ...
Lees verder
TikTok ontdekkingen #8: rijstpapier kroepoek

TikTok ontdekkingen #8: rijstpapier kroepoek

In deze serie probeer ik populaire food hacks en recepten uit die circuleren op TikTok. Laatst zag ik een filmpje voorbij komen waarin iemand rijstvellen krokant frituurde. Dat zag er zo goed uit, dat moest ik proberen. Het resultaat deed me echt verbazen. Wat een ontdekking! ...
Lees verder
Retro vegan #11: cheezer

Retro vegan #11: cheezer

In de 90's ontstond er een populaire foodtrend genaamd de Cheezer. Dit broodje bestond uit een pita gevuld met jam en kaas en die deed je dan vervolgens in de oven (of broodrooster) tot de kaas gesmolten was ...
Lees verder
TikTok ontdekkingen #4: bagel gemaakt met maar 2 ingrediënten

TikTok ontdekkingen #4: bagel gemaakt met maar 2 ingrediënten

In deze serie probeer ik populaire food hacks en recepten uit die circuleren op TikTok. Deze keer probeerde ik de Two Ingrediënt bagel uit, die vooral populair is bij mensen die het Weight Watchers dieet volgen ...
Lees verder
plantaardige veganistische vegetarische pannenkoeken

Vegan Hollandse pannenkoeken

Pannenkoeken: wie lust ze niet? Als kind was ik er al dol op en ook nu eet ik ze graag. Met poedersuiker, jam en als veganist ook gewoon met kaas en spek, maar dan plantaardig. In dit artikel laat ik je zien hoe ik echte traditionele pannenkoeken bak. En er ...
Lees verder
TikTok ontdekkingen #3: paprika, roomkaas en everything but the bagel seasoning

TikTok ontdekkingen #3: paprika, roomkaas en everything but the bagel seasoning

In deze serie probeer ik populaire food hacks en recepten uit die circuleren op TikTok. Deze keer een snack die momenteel heel populair is: het bestaat uit stukken paprika gevuld met roomkaas en Everything but the bagel seasoning. Dat wilde ik wel proberen! ...
Lees verder
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating