Zoete aardappelpuree

Aardappelpuree kun je ook prima maken met zoete aardappelen. Lekker op zichzelf of als basis voor een stamppot!

Afdrukken

Zoete aardappelpuree

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

Scale
  • 700 gram zoete aardappelen
  • 50 ml. plantaardige melk, bijvoorbeeld sojamelk
  • 2 theelepels grove mosterd, optioneel

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
  • Kook in water met zout in 20 minuten gaar.
  • Giet de aardappelen af en verwarm de melk.
  • Stamp de aardappelen grof en voeg de melk toe en stamp fijn tot een puree.
  • Schep naar smaak de mosterd erdoor.

Nog meer recepten met maar 4 (of zelfs minder!) ingrediënten? Kijk dan eens op deze pagina, of naar het lekkers hieronder.

Vegan chocoladerotsjes met sinaasappelsmaak

Vegan chocoladerotsjes met sinaasappelsmaak

Zo eenvoudig maar zo lekker: pindarotsjes! Ze zijn er in de supermarkt in vegan versie verkrijgbaar in de smaak puur van het Jumbo huismerk. Lekker, maar eerlijk? Ik vind ze vaak zo massief. Liever maak ik ze zelf en dan wat platter, letterlijk makkelijker te behappen. En natuurlijk is het ...
Croissant wafels - TikTok ontdekkingen #36

Croissant wafels – TikTok ontdekkingen #36

In deze serie probeer ik hacks en recepten die ik op TikTok tegen kom. Deze keer probeerde ik de hack om croissantdeeg uit blik om te toveren tot wafels. Dat is zo goed gelukt en voor herhaling vatbaar! Ik maakte een hartige en zoete variant ...
vegan chocoladebol moorkoop moorkoppen

Retro vegan #18: vegan chocoladebollen – supereasy en zonder oven!

Hear me out: vegan chocoladebollen waar je geen oven voor nodig hebt, maar slechts een paar producten uit de supermarkt. Alles behalve gezond maar hey het is en blijft een gebakje natuurlijk. Mocht je net als ik veganist zijn en het water je in de mond loopt bij de herinnering ...
Rockstar bread met slechts 4 ingrediënten - TikTok ontdekkingen #35

Rockstar bread met slechts 4 ingrediënten – TikTok ontdekkingen #35

In deze serie probeer ik hacks en recepten die ik op TikTok tegen kom. Vaak komt er ook een stukje veganizen bij kijken, maar dit recept is van zichzelf al vegan: rockstar bread! Ik kwam het tegen op het account van een Australische dame die zo enthousiast vertelde over dit ...
Rijstvel mochi - TikTok ontdekkingen #33

Rijstvel mochi – TikTok ontdekkingen #33

In deze serie probeer ik hacks en recepten uit die ik op TikTok heb ontdekt. Dit keer: mochi met rijstvellen! Ik had niet zo'n hoge verwachting hiervan, maar wat pakte dit waanzinnig lekker uit. En je kunt hier volop mee variëren! ...
Vegan rookkaas crackers

Vegan rookkaas crackers

Oh wow, dit is toch een ontdekking! Voordat ik vegan werd maakte ik graag af en toe rookkaas crackers, ken je die? Vooral heel populair in de wereld van koolhydraatarme diëten, ik at het gewoon omdat ik het zo lekker vond. Even in de magnetron en het plakje kaas werd ...
Crispy sperziebonen

Crispy sperziebonen

Deze heerlijke en gezonde snack maak je in een handomdraai. En ze zijn verrassend lekker: krokante sperziebonen! De oven doet het meeste werk ...
Chiapudding met havermout

Chiapudding met havermout

Je bent vast al bekend met chiapudding: een mengsel van chiazaadjes en plantaardige melk, die samen in een paar uur tijd de structuur van pudding zorgen. Lekker en supergezond, maar ik heb onlangs een iets andere wijze ontdekt waar ik erg enthousiast over ben: chiapudding met havermout! Dit zorgt ook ...
Chocolade-pindakaas rijstwafels - TikTok ontdekkingen #31

Chocolade-pindakaas rijstwafels – TikTok ontdekkingen #31

In deze serie probeer ik hacks en recepten uit die ik op TikTok heb ontdekt. Deze keer een eenvoudige maar oh zo lekkere: een soort Snickers achtige reep gemaakt met rijstwafels, pindakaas en chocolade! ...
Honey sriracha bagels - TikTok ontdekkingen #29

Honey sriracha bagels – TikTok ontdekkingen #29

In deze serie probeer ik foodhacks en bijzondere combinaties op het gebied van eten en drinken die ik voorbij zag komen op TikTok. Met deze keer een bagel belegd met zoet en pittig: namelijk honing en sriracha! ...
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star