Afdrukken

Vegan hachee

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediënten

Scale
  • 1 zak TVP stukken, zie notities
  • plantaardige margarine
  • 2 uien
  • 1/2 eetlepel donkere basterdsuiker
  • 1 eetlepel bloem
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 tablet groentebouillon met 400 ml. water (i.p.v. 500 ml. die je normaal gebruikt bij bouillon)
  • 4 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes

Bereidingswijze

  • Week de TVP stukken 20 minuten in lauw water en knijp vervolgens het vocht er uit.
  • Verhit wat margarine in de braadpan en bak de TVP stukken een minuut of 5 op hoog vuur, tot ze beginnen te kleuren.
  • Voeg de bloem toe en laat terwijl je het goed omschept lichtbruin kleuren.
  • Snij de uien grof.
  • Voeg de ui en basterdsuiker toe aan de TVP stukken en bak 10 minuten op laag vuur.
  • Voeg de balsamicoazijn, bouillon, kruidnagels en laurierblaadjes toe en breng aan de kook.
  • Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat het een 20 – 30 minuten sudderen.
  • Verwijder de kruidnagels en laurierblaadjes en breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Lekker met (zoete) aardappelpuree, klik hier voor een lekker recept.

Notities

  • Heb je nog nooit van TVP gehoord? Ik schreef er eerder dit artikel over, daar staat in wat het is en waar je het kunt kopen.