Afdrukken
Vegan hachee
Print recept
Auteur:
Suzanne
Ingrediënten
Scale
1x
2x
3x
1
zak TVP stukken, zie notities
plantaardige margarine
2
uien
1/2
eetlepel donkere basterdsuiker
1
eetlepel bloem
3
eetlepels balsamicoazijn
1
tablet groentebouillon met 400 ml. water (i.p.v.
500
ml. die je normaal gebruikt bij bouillon)
4
kruidnagels
2
laurierblaadjes
Cook Mode
Prevent your screen from going dark
Bereidingswijze
Week de TVP stukken 20 minuten in lauw water en knijp vervolgens het vocht er uit.
Verhit wat margarine in de braadpan en bak de TVP stukken een minuut of 5 op hoog vuur, tot ze beginnen te kleuren.
Voeg de bloem toe en laat terwijl je het goed omschept lichtbruin kleuren.
Snij de uien grof.
Voeg de ui en basterdsuiker toe aan de TVP stukken en bak 10 minuten op laag vuur.
Voeg de balsamicoazijn, bouillon, kruidnagels en laurierblaadjes toe en breng aan de kook.
Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat het een 20 – 30 minuten sudderen.
Verwijder de kruidnagels en laurierblaadjes en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Lekker met (zoete) aardappelpuree,
klik hier
voor een lekker recept.
Notities
Heb je nog nooit van TVP gehoord? Ik schreef er eerder
dit artikel
over, daar staat in wat het is en waar je het kunt kopen.
Vind het online
:
https://wateetjedanwel.nl/vegan-hachee/