Kerstkaarten: kleine moeite, groot plezier

Het komt steeds minder vaak voor: echte, persoonlijk aan jou gerichte post vinden in de brievenbus of op de deurmat. En dat is zo jammer! Steeds vaker feliciteren mensen of wensen elkaar fijne feestdagen via social media of Whatsapp. Natuurlijk, ook attent. Maar toch gaat er wat mij betreft weinig boven echte post, zoals ik hier al eens eerder schreef. Dit jaar ga ik er weer voor zitten: een stapel kaarten, kerstpostzegels en adressenlijst bij de hand, ik ga zelf kerstkaartjes schrijven! En niet zomaar kerstkaarten uit de winkel nee: zelfgemaakte!

Digitaal
De kerstkaart die we dit jaar gaan versturen heb ik heel eenvoudig in een paar klikken ontworpen op de website van Kaartje2go. Even daarvoor had Fabien een heel mooie foto gemaakt van Noga, één van onze katten. Die foto vond ik zo toepasselijk voor de feestdagen dat de keuze al snel gemaakt was. Wanneer Noga zich op een bepaalde manier draait, is er op zijn vacht een hartje te zien. Zo bijzonder! Fabien wist dat dus op precies het goede moment vast te leggen.

De kerstkaarten werden heel netjes bezorgd en al snel ook! Noga heeft ze persoonlijk goedgekeurd. 🙂

Eenzame ouderen
Naast kaartjes sturen naar familie, vrienden en mensen uit je kennissenkring, is het ook een mooi idee om juist in deze donkere periode eens stil te staan bij mensen voor wie de postcode met leuke post voorbij gaat. Nederland telt maar liefst 1 miljoen eenzame ouderen. Velen van hen brengen de feestdagen helemaal alleen door. Ook kerstkaarten horen er vaak niet bij, terwijl zo’n kleine moeite zoveel vreugde kan geven.

Afbeelding: Ouderenfonds

Kleine moeite, groot plezier
Schrijf een aantal kerstkaartjes extra dit jaar, of maak en verstuur ze via Kaartje2go. Adresseer ze aan het Ouderenfonds en zorg dat je ze verstuurt vóór 18 december. Het Ouderenfonds stuurt ze vervolgens weer door naar ouderen in heel Nederland. Nogmaals: kleine moeite, groot plezier!

Nostalgie
Tot slot nog even een stukje nostalgie. Kerstkaarten versturen en ontvangen vond ik als kind al een feestje. Mijn moeder maakte er ieder jaar ook weer veel werk van: alle kaartjes werden met kleine knijpertjes of via slingers van kerst-rood-kleurig tape door het huis gehangen als kleine kunstwerkjes. En mijn ouders kregen er altijd véél: de hele woonkamer hing vol! Zelf knutselde ik er ook graag op los en maakte ik zelf kerstkaartjes. Ik heb er nog ééntje van die tijd, deze is me heel dierbaar!

Ga jij ook kaartjes versturen met de feestdagen en op welke manier doe je dat dan?

Dit artikel is in samenwerking met Kaartje2go geschreven.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Linda

    Wat een super leuke kerstkaart, wat leuk dat zijn vacht zo bijzonder is❤️. Ik stuur altijd kerstkaarten. Vind hetbkeuknom post te sturen en te krijgen. Zelf maken lukt niet meer maar er zijn zoveel leuke kaarten te koop. Ik ga zeker wat kaartjes asn het ouderenfonds sturen, vind dat een geweldig initiatief, kende het niet, maar ga dit zeker dien, bedankt voor de tip

    28 november 2017 at 23:57
  • reageer