Vegan feestdagen #4: avocado met toneinsalade en cheezy tahin dressing

Dit is een heerlijk gerechtje dat prima past tijdens het kerstdiner als voorgerecht. Eenvoudig om te maken en goed voor te bereiden! 

Afdrukken

Avocado met toneinsalade en cheezy tahin dressing

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 personen 1x

Ingrediënten

Scale
  • 2 eetrijpe avocado’s
  • scheutje citroensap
  • toneinsalade, kijk hier voor het recept
  • 60 ml. tahin, zie notities
  • 20 gram edelgistvlokken, zie notities
  • 180 ml. water
  • 2 theelepels knoflookpoeder

Bereidingswijze

  • Maak de toneinsalade naar dit recept. Doe dit het liefst een dag van te voren zodat alle smaken goed kunnen intrekken en de salade nog lekkerder smaakt!
  • Snij de avocado’s doormidden en verwijder de pitten. Laat de schil er om heen. Besprenkel de avocado helften met een beetje citroensap om verkleuren  tegen te gaan.
  • Meng de tahin, edelgistvlokken, water en knoflookpoeder in de keukenmachine of blender.
  • Schep toneinsalade over de avocadohelften en verdeel de tahin dressing erover.

Notities

  • Gebruik hier vloeibare tahin voor, deze kun je vinden in de meeste (Turkse) supermarkten bijvoorbeeld deze van het merk Sebahat. Dit is tevens mijn favoriete tahin!
  • Edelgistvlokken geven gerechten een geur en smaak die lijkt op kaas. Je kunt ze in sommige supermarkten, biologische supermarkten en bij Holland & Barrett kopen. Lees er hier meer over.
  • Ik krijg regelmatig de vraag welke keukenmachine ik gebruik. Voor deze kleine hoeveelheden gebruik ik meestal mijn Kenwood hakmolen, deze kan ik je echt aanraden. Lees er hier meer over.

Op zoek naar nog meer vegan inspiratie voor de feestdagen? Kijk hieronder voor eerder geplaatste artikelen!

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star