Dit is een heerlijk gerechtje dat prima past tijdens het kerstdiner als voorgerecht. Eenvoudig om te maken en goed voor te bereiden!
Avocado met toneinsalade en cheezy tahin dressing
- Genoeg voor: 4 personen 1x
Ingrediënten
Scale
- 2 eetrijpe avocado’s
- scheutje citroensap
- toneinsalade, kijk hier voor het recept
- 60 ml. tahin, zie notities
- 20 gram edelgistvlokken, zie notities
- 180 ml. water
- 2 theelepels knoflookpoeder
Bereidingswijze
- Maak de toneinsalade naar dit recept. Doe dit het liefst een dag van te voren zodat alle smaken goed kunnen intrekken en de salade nog lekkerder smaakt!
- Snij de avocado’s doormidden en verwijder de pitten. Laat de schil er om heen. Besprenkel de avocado helften met een beetje citroensap om verkleuren tegen te gaan.
- Meng de tahin, edelgistvlokken, water en knoflookpoeder in de keukenmachine of blender.
- Schep toneinsalade over de avocadohelften en verdeel de tahin dressing erover.
Notities
- Gebruik hier vloeibare tahin voor, deze kun je vinden in de meeste (Turkse) supermarkten bijvoorbeeld deze van het merk Sebahat. Dit is tevens mijn favoriete tahin!
- Edelgistvlokken geven gerechten een geur en smaak die lijkt op kaas. Je kunt ze in sommige supermarkten, biologische supermarkten en bij Holland & Barrett kopen. Lees er hier meer over.
- Ik krijg regelmatig de vraag welke keukenmachine ik gebruik. Voor deze kleine hoeveelheden gebruik ik meestal mijn Kenwood hakmolen, deze kan ik je echt aanraden. Lees er hier meer over.
Trefwoorden: vegan, kerstmis, voorgerecht, veganistisch, edelgistvlokken, tahin, avocado, toneinsalade, tonijnsalade
Op zoek naar nog meer vegan inspiratie voor de feestdagen? Kijk hieronder voor eerder geplaatste artikelen!
geen reacties