Deze vierkantjes met gepofte rijst en chocolade zijn superlekker en eenvoudig om te maken. Te bewaren in de koelkast of vriezer en zo heb je iets lekkers achter de hand voor onverwachte trek of visite!
Gepofte rijst met chocolade bites
- Genoeg voor: 16 stuks 1x
Ingrediënten
Scale
- 100 gram pure chocolade, gesmolten
- 200 gram 100% pindakaas
- 75 gram gepofte rijst, bijvoorbeeld deze
- 4 dadels
Bereidingswijze
- Bekleed een bakblik van 20 cm. x 20 cm. met bakpapier, laat een stukje over het blik hangen zodat je de gepofte rijst er straks makkelijk uit kunt halen.
- Pureer de dadels fijn in een keukenmachine of blender, eventueel met een scheut water.
- Meng de gesmolten chocolade, pindakaas en gepureerde dadels naar keuze in een kom.
- Voeg dan de gepofte rijst toe en meng alles goed door.
- Doe dit mengsel in het bakblik en druk goed aan.
- Zet het blik 20 minuten in de vriezer en snij dan in stukken.
Notities
Wil je een shortcut, kies dan voor dadelpasta zoals deze in plaats van zelf de dadels te pureren.
Trefwoorden: vegan, veganistisch, gepofte rijst, pindakaas, chocolade, dadels, dadelpasta
4 reacties
Hi,
Als je de dadelpasta gebruikt voor dit recept, hoeveel staat dan gelijk aan 4 dadels?
19 december 2018 at 09:28Ongeveer 1 eetlepel per dadel.
20 december 2018 at 15:55Love it…wat kan ik gebruiken in plaats van pindakaas? #nutfree
2 maart 2020 at 22:13ziet er heerlijk uit maar ik vraag me af of het knapperig blijft als je het invriest?
24 mei 2021 at 08:53