Gepofte rijst met chocolade bites

Deze vierkantjes met gepofte rijst en chocolade zijn superlekker en eenvoudig om te maken. Te bewaren in de koelkast of vriezer en zo heb je iets lekkers achter de hand voor onverwachte trek of visite!

Afdrukken

Gepofte rijst met chocolade bites

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 16 stuks 1x

Ingrediënten

Scale
  • 100 gram pure chocolade, gesmolten
  • 200 gram 100% pindakaas
  • 75 gram gepofte rijst, bijvoorbeeld deze
  • 4 dadels

Bereidingswijze

  • Bekleed een bakblik van 20 cm. x 20 cm. met bakpapier, laat een stukje over het blik hangen zodat je de gepofte rijst er straks makkelijk uit kunt halen.
  • Pureer de dadels fijn in een keukenmachine of blender, eventueel met een scheut water.
  • Meng de gesmolten chocolade, pindakaas en gepureerde dadels naar keuze in een kom.
  • Voeg dan de gepofte rijst toe en meng alles goed door.
  • Doe dit mengsel in het bakblik en druk goed aan.
  • Zet het blik 20 minuten in de vriezer en snij dan in stukken.

Notities

Wil je een shortcut, kies dan voor dadelpasta zoals deze in plaats van zelf de dadels te pureren.

Recepten met 4 of minder ingrediënten

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

4 reacties

  • Reply Jessica

    Hi,

    Als je de dadelpasta gebruikt voor dit recept, hoeveel staat dan gelijk aan 4 dadels?

    19 december 2018 at 09:28
    • Reply Suzanne

      Ongeveer 1 eetlepel per dadel.

      20 december 2018 at 15:55
  • Reply Jen

    Love it…wat kan ik gebruiken in plaats van pindakaas? #nutfree

    2 maart 2020 at 22:13
  • Reply Sandra

    ziet er heerlijk uit maar ik vraag me af of het knapperig blijft als je het invriest?

    24 mei 2021 at 08:53
  • reageer

    Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star