Afdrukken

Avocado met toneinsalade en cheezy tahin dressing

Scale

Ingredi├źnten

  • 2 eetrijpe avocado’s
  • scheutje citroensap
  • toneinsalade, kijk hier voor het recept
  • 60 ml. tahin, zie notities
  • 20 gram edelgistvlokken, zie notities
  • 180 ml. water
  • 2 theelepels knoflookpoeder

Bereidingswijze

  • Maak de toneinsalade naar dit recept. Doe dit het liefst een dag van te voren zodat alle smaken goed kunnen intrekken en de salade nog lekkerder smaakt!
  • Snij de avocado’s doormidden en verwijder de pitten. Laat de schil er om heen. Besprenkel de avocado helften met een beetje citroensap om verkleuren┬á tegen te gaan.
  • Meng de tahin, edelgistvlokken, water en knoflookpoeder in de keukenmachine of blender.
  • Schep toneinsalade over de avocadohelften en verdeel de tahin dressing erover.

Notities

  • Gebruik hier vloeibare tahin voor, deze kun je vinden in de meeste (Turkse) supermarkten bijvoorbeeld deze van het merk Sebahat. Dit is tevens mijn favoriete tahin!
  • Edelgistvlokken geven gerechten een geur en smaak die lijkt op kaas. Je kunt ze in sommige supermarkten, biologische supermarkten en bij Holland & Barrett kopen. Lees er hier meer over.
  • Ik krijg regelmatig de vraag welke keukenmachine ik gebruik. Voor deze kleine hoeveelheden gebruik ik meestal mijn Kenwood hakmolen, deze kan ik je echt aanraden. Lees er hier meer over.

Trefwoorden: vegan, kerstmis, voorgerecht, veganistisch, edelgistvlokken, tahin, avocado, toneinsalade, tonijnsalade