Vegan feestmaal: gehakt Wellington met haricot verts met spek, bospeen en pommes duchesse

Zoek je nog een lekkere en feestelijke maaltijd voor tijdens de kerstdagen? Kijk dan zeker even naar dit lekkere feestmaal. Heerlijke gehakt Wellingtons met haricot verts gerold in vegan spek, geroosterde bospeen en pommes duchesse. Klinkt goed, toch?

Gehakt Wellingtons

Het recept voor deze lekkere pakketjes van bladerdeeg en gehakt kun je hier zien.

Haricots verts gerold in vegan spek

Van deze klassieker is heel eenvoudig om een veganistische versie te maken: vervang het spek door een plantaardige variant!

Afdrukken

Haricot verts met vegan spek

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 6 stuks 1x

Ingrediënten

Scale
  • 150 gram haricots verts
  • snufje zout
  • 1 schaaltje plantaardig spek, bijvoorbeeld van La Vie, Verdino of De Vegetarische Slager

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verwijder de puntjes van de haricots verts en kook ze in een pan water met een snufje zout in 5 minuten gaar.
  • Giet de haricots af en laat goed uitlekken.
  • Verdeel de haricots verts in 6 bundeltjes en rol ieder bundeltje in een plakje vegan spek.
  • Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ongeveer 10 minuten in de oven tot het spek begint te kleuren.

Geroosterde bospeen

Een lekker bijgerecht dat heel makkelijk te bereiden is, de oven doet het werk!

Afdrukken

Geroosterde bospeen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 - 6 personen 1x

Ingrediënten

Scale
  • 1 bos bospeen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels grof zeezout

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Verwijder het loof van de bospeen, laat een klein stukje groen eraan zitten, dat staat feestelijk!
  • Schraap de bospeen, bestrijk met olijfolie en bestrooi met het zeezout.
  • Leg de bospeen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in 25 – 30 minuten gaar.

Pommes duchesse

Deze feestelijke aardappeltorentjes kun je zelf maken of je kunt kiezen voor de kant en klare versie uit de supermarkt op de diepvriesafdeling. Voor die laatste heb ik dit keer gekozen, maar zelf maken is dus een optie, kijk hier voor het recept!

Nog meer vegan feestelijke recepten? Neem dan een kijkje hieronder!

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer