Vegan brownies met chocolade glazuur

Deze brownies zijn zo goed gelukt, absoluut één van de lekkerste die ik tot nu toe gegeten heb. En bovenop de brownie ligt een heerlijke stevige laag chocolade glazuur, zalig!

Afdrukken

Vegan brownies met chocolade glazuur

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

Scale

brownies

  • 100 gram plantaardige boter, zoals Flora
  • 100 gram pure chocolade
  • 125 gram bloem
  • 1/4 tsp baking soda
  • mespuntje zout
  • 150 gram suiker
  • 120 gram appelmoes
  • 1 theelepel vanille extract

chocolade glazuur

  • 90 gram pure chocolade
  • 90 gram plantaardige roomkaas naturel, bijvoorbeeld van Violife of Oatly

Bereidingswijze

  • Smelt de boter en pure chocolade in een steelpan op laag vuur, zet apart en laat een kwartiertje afkoelen.
  • Zeef de bloem boven een grote kom.
  • Voeg de baking soda en het mespuntje zout aan het bloem toe en meng.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Bekleed een vierkant bakblik met bakpapier.
  • Voeg de suiker aan het gesmolten boter en chocolade mengsel in de steelpan toe en meng tot de suiker is opgelost.
  • Roer de appelmoes en het vanille extract door het chocolade mengsel.
  • Voeg dit mengsel toe aan het bloem en roer goed door elkaar.
  • Stort dit mengsel in het bakblik en bak 30 minuten in de oven.
  • Smelt intussen de 90 gram pure chocolade in een steelpan.
  • Zet het vuur uit en roer de plantaardige roomkaas erdoor tot het een egaal mengsel is.
  • Haal de brownies uit de oven en laat volledig afkoelen in het bakblik, liefst op een rooster.
  • Verdeel het chocolade glazuur over de brownie en zet een paar uur in de koelkast, zodat het glazuur hard wordt.
  • Snij de brownie in stukken.
  • Ongeveer een week houdbaar in een goed afgesloten vershouddoos in de koelkast.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

3 reacties

  • Reply Lotte

    Voor het dessert Eerste Kerstdag heb ik de brownies uit dit artikel gebakken en geserveerd met chocolademousse van aqua faba. Goddelijk! Het is de eerste keer dat ik vegan brownies bak, maar het was een groots succes en het is zeker niet de laatste keer dat ik ze zal klaarmaken. Weer bedankt voor de inspiratie! 🙂

    27 december 2020 at 16:00
  • Reply Mirjam

    Ik ben nu 3 weken bezig met de vegan challenge en heb besloten vegan te blijven! Jouw website heeft hier zó bij geholpen. Vandaag voor het eerst deze vegan brownies gemaakt en ze zijn echt SUPER LEKKER!!

    24 januari 2021 at 18:13
    • Reply Suzanne

      Wat een goede beslissing! En wat leuk om te horen dat je veel aan mijn website hebt. Succes! <3

      25 januari 2021 at 11:20

    reageer

    Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star