Afdrukken

Vegan brownies met chocolade glazuur

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediënten

Scale

brownies

  • 100 gram plantaardige boter, zoals Flora
  • 100 gram pure chocolade
  • 125 gram bloem
  • 1/4 tsp baking soda
  • mespuntje zout
  • 150 gram suiker
  • 120 gram appelmoes
  • 1 theelepel vanille extract

chocolade glazuur

  • 90 gram pure chocolade
  • 90 gram plantaardige roomkaas naturel, bijvoorbeeld van Violife of Oatly

Bereidingswijze

  • Smelt de boter en pure chocolade in een steelpan op laag vuur, zet apart en laat een kwartiertje afkoelen.
  • Zeef de bloem boven een grote kom.
  • Voeg de baking soda en het mespuntje zout aan het bloem toe en meng.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Bekleed een vierkant bakblik met bakpapier.
  • Voeg de suiker aan het gesmolten boter en chocolade mengsel in de steelpan toe en meng tot de suiker is opgelost.
  • Roer de appelmoes en het vanille extract door het chocolade mengsel.
  • Voeg dit mengsel toe aan het bloem en roer goed door elkaar.
  • Stort dit mengsel in het bakblik en bak 30 minuten in de oven.
  • Smelt intussen de 90 gram pure chocolade in een steelpan.
  • Zet het vuur uit en roer de plantaardige roomkaas erdoor tot het een egaal mengsel is.
  • Haal de brownies uit de oven en laat volledig afkoelen in het bakblik, liefst op een rooster.
  • Verdeel het chocolade glazuur over de brownie en zet een paar uur in de koelkast, zodat het glazuur hard wordt.
  • Snij de brownie in stukken.
  • Ongeveer een week houdbaar in een goed afgesloten vershouddoos in de koelkast.