Vegan in de supermarkt #4

In deze rubriek lees je welke vegan producten ik ben tegengekomen in de supermarkt en heb geprobeerd. Niet gesponsord, al lees je dan ook sowieso mijn eerlijke mening. Ik krijg steeds meer berichtjes van mensen die vertellen dat ze dit de leukste rubriek op de website vinden. Goed om te horen! Heb jij iets gespot in de supermarkt dat vegan is? Laat gerust je tips achter in de reacties!

Mora bamischijven
Deze heb je misschien al eens vaker voorbij zien komen hier of op Instagram: je kunt me gerust fan noemen. Deze bamischijven van Mora zijn vegan, kunnen in de oven of airfryer en zijn gewoon hartstikke lekker. Een verpakking met 4 stuks kost gemiddeld € 3,15.

Diverse smaken chocolade bij Albert Heijn
Albert Heijn heeft maar liefst een 8-tal vegan chocolades toegevoegd aan het assortiment, allemaal van het huismerk Delicata. Wat een prachtig vormgegeven verpakkingen! Het zijn bijzondere smaken waar van je van moet houden. Ik heb de bosbessen met viooltjes gelaten voor wat het is evenals de wasabi met sojabonen. Ik koos de gember limoen en puur amandel kokos.

De gember limoen is een dunne reep, in tegenstelling tot de amandel kokos, die bevat meer gewicht en is een stuk dikker.

Qua smaak vind ik ze beiden niet zo uitgesproken als ik had gehoopt, het had voor mij een stuk meer gember mogen bevatten en bij de andere reep had ik meer kokos verwacht.

Desondanks zijn het lekkere repen en is het een mooie toevoeging in het aanbod. De dunne repen van 100 gram kosten € 1,99 en de dikkere met een inhoud van 180 gram kosten € 2,29.

Bolletje ontbijtcrackers
Altijd handig om in huis te hebben: crackers. Zelf ben ik niet zo dol op harde crackers, die vaak heel droog zijn. Knäckebröd bijvoorbeeld, ik ben er in de meeste gevallen niet dol op. Ik wilde eens wat anders dan brood en probeerde deze crackers. Ik vind ze zeer geslaagd. Ze zijn niet te hard, vullen goed en zijn gewoon heel lekker. En handig: ze zijn per 3 verpakt, wat voor mij fijn is omdat ik niet elke dag crackers wil maar ook niet met een aangebroken doos in de kast wil zitten. In meerdere soorten verkrijgbaar en voor een doosje met 12 crackers betaal je gemiddeld € 1,69.

Ekoplaza diverse verse producten
Onlangs was ik in de Ekoplaza in het centrum van Den Haag. Het was vlak voor ik richting de trein liep na een rondje winkelen: ik had trek en wilde iets meenemen om thuis te eten. Ik zag deze vegan burrito’s liggen bij de verse maaltijden en het water liep me meteen in de mond. Thuis gekomen verwarmde ik de burrito zoals aangegeven op de verpakking in de oven en toen was het smullen. Erg lekker en zeker voor herhaling vatbaar. Deze burrito kost € 3,49 per stuk.

Ook nam ik een verse kikkererwtensalade mee, die afgeprijsd was, van € 3,99 nu met 20% korting. Nice! Ik vond deze salade echter niet lekker. De combinatie van hartige kikkererwten, peterselie, bosui, peper en zout met zoete dadels, incabessen en amandelen: niet aan mij besteed. Weet ik dat ook weer! Vind jij zoet en hartig samen wel lekker, dan is deze salade zeker wat voor jou.

Ook zag ik deze voor mij nieuwe vega tofu rijstbollen liggen. Ze waren afgeprijsd vanwege de uiterste verkoopdatum. Ik wist niet zo goed wat ik me er bij voor kon stellen en kocht er uit nieuwsgierigheid eentje. WOW. Ik krijg terwijl ik dit schrijf spontaan weer trek, echt. Wat zalig! Misschien ligt het aan mij, maar ik vond dit erg op ei lijken. Het heeft een hartige kerrie-achtige smaak en ik heb er echt van genoten. Als ik ze weer tegenkom ga ik er zeker weer eentje kopen. Een rijstbol kost € 1,52 per stuk.

Aldi Trader Joe’s kokosijs
Deze had ik al eens eerder, maar besloot hem toch te vermelden hier voor het geval je deze onbekend zijn. Dit ijs is goddelijk en helemaal vegan! En natuurlijk zoals je bij Aldi mag verwachten voor een lage prijs: slechts € 1,99 per beker en je kunt kiezen uit naturel kokosijs of met chocolade. Beiden echt heel erg smaakvol.

Alpro soya halvarine en AH basic mixed hagelslag
Boter op mijn brood eet ik vrijwel alleen in combinatie met hagelslag. En daar is deze plantaardige halvarine heel geschikt voor: ik vind ‘m neutraal van smaak en goed smeerbaar. En voor € 0,82 per kuipje heel betaalbaar! De hagelslag is ook vegan en gewoon lekker. Een mix van puur en wit in een grote verpakking van 600 gram en kost € 1,69. Niet het gezondste dat er is, maar af en toe zo ontzettend lekker.

Dit artikel is onderdeel van de serie van vegan in de supermarkt. Lees hieronder alle delen uit deze serie.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Karlijn

    Oh wow, er bestaat vegan hagelslag?? Ik zei altijd tegen mijn huisgenoten dat ik nooit 100% veganistisch zou kunnen eten omdat de hagelslagmix die ik altijd eet toch niet veganistisch te vinden zou zijn. Dus dit maakt me helemaal blij!

    7 september 2017 at 18:50
  • reageer