Vegan in de supermarkt #42 – Lidl Future Goods

In deze rubriek lees je welke vegan producten ik ben tegengekomen in de supermarkt. Kijk ook eens naar de series vegan in de Turkse supermarkt en vegan in de Aziatische supermarkt!

Lidl Future Goods

Na de succesvolle editie van vorig jaar lanceert Lidl ook dit jaar de themaweek Future Goods. Hierbij krijgen lokale ondernemers de kans om met hun product een tijdelijke plek in het schap in de winkel te krijgen. Vanaf donderdag 9 juli liggen er zes bijzondere artikelen in de schappen die gezond, duurzaam en betaalbaar zijn. En het goede nieuws is: maar liefst 5 daarvan zijn vegan!

Salade bowl

Ik maakte met 3 van de producten deze heerlijke salade bowl met de classic kraut van Sauer Crowd, de tomatenburgers van Botanic Bites die ik topte met een sausje van soja yoghurt, tahin, citroen en peterselie en daaroverheen de This is not Parmesan van Willicroft.

De 5 vegan producten

In samenwerking met Lidl laat ik je hieronder de producten zien! Deze zijn vanaf donderdag 9 juli verkrijgbaar in meer dan 400 filialen van Lidl tijdens de themaweek. Slechts tijdelijk verkrijgbaar, dus wees er snel bij!

Botanic Bites Farmer&Foodie burger

De Farmer&Foodie burger is een plantaardige burger gemaakt van reststromen van tomaten paddenstoelen. Doreen Westphal, de oprichtster van Botanic Bites, wil met deze burgers bijdragen aan grote maatschappelijke vraagstukken zoals verspilling in de landbouw. Omdat de burgers gemaakt zijn van reststromen is de milieu-impact laag.

Wat een lekkere burger! Ik at ‘m met een salade bowl getopt met een dressing van vegan yoghurt en tahin en de cashew Parmezaan die je hieronder ziet. Helemaal goedgekeurd! Prijs: € 2,49 voor een schaal met 2 stuks.

Brewbar

De BrewBar is gemaakt met de granen die overblijven na het brouwen van bier, oftewel een reep van van biergraan. Want na het brouwen van bier blijven er heel veel lekkere, vezelrijke granen over en het zou zonde zijn als die niet gebruikt worden. Dus dubbel genieten van dezelfde granen. Goed voor de consument, de bierbrouwer en de rest van de wereld.

Deze bars zijn zalig, ik denk dat dit mijn favoriet is van alle producten. Knapperig en heel smaakvol. Prijs: € 2,99 voor een doosje met 5 x 2 repen.

SauerCrowd

SauerCrowd zijn gefermenteerde groenten. Er is gebruik gemaakt van een eeuwenoude techniek, namelijk het vergisten van biologische groenten, zout en andere kruiden, om smaak en darmondersteunende bacteriën te creëren. De gebruikte groenten zoals bijvoorbeeld witte kool, wortel, prei en rode ui zijn lokaal geproduceerd, rauw gefermenteerd en ongepasteuriseerd en bevatten dus darmvriendelijke melkzuurbacteriën. Er zijn 2 varianten verkrijgbaar: De classic Kraut, deze is niet zo zuur vergeleken met ‘normale’ zuurkool. En de Kimchi Kraut, die is medium pittig en bijvoorbeeld lekker als salade of op een hamburger.

Ik vind deze variant op zuurkool erg lekker en inderdaad veel minder zuur dan normale zuurkool. De kimchi heb ik nog niet geprobeerd en ben ik heel benieuwd naar, want die bevat meestal vis! En trouwens, mocht je denken melkzuur, dat is toch niet vegan? Jawel! Ondanks de verwarrende naam is melkzuur niet dierlijk gelukkig. Prijs: € 2,99 per stuk.

Willicroft

This is Not Parmesan van Willicroft is plantaardige kaas gemaakt in Nederland. Waar mogelijk zijn de ingrediënten lokaal geproduceerd. Met de cashewnoot lukt dit helaas niet, dus komen deze van coöperaties in Bukino Faso die mensenrechten hoog in het vaandel hebben. Deze plantaardige kaas smaakt naar ‘the real deal’, maar dan met een aanzienlijk lagere impact op het milieu.

Heerlijk deze vegan Parmezaanse kaas. Hij lijkt erg op de versie die ik zelf graag maak op basis van cashewnoten. Fijn dat het nu ook kant en klaar verkrijgbaar is. De verpakking ziet er niet alleen prachtig uit, het is ook een handige sluitverpakking. Prijs: € 2,99 per stuk.

JOAN

JOAN is thee van Nederlandse bodem. De theeblaadjes zijn in Nederland gekweekt, gepluk en verwerkt. Deze oer Hollandse thee legt dus weinig kilometers af. Dit is goed voor het milieu, de kwaliteit en de smaak! Er zijn 2 verschillende soorten groene thee. De JOAN Anne en de JOAN Van Gogh; de laatste komt uit Zundert, de geboorteplaats van Vincent van Gogh.

Heerlijke thee! En in pyramine zakjes waarbij de smaken nog beter tot hun recht komen. Ik vind vooral de bloemige erg lekker. Prijs: € 2,99 per stuk.

Dit artikel is onderdeel van de serie van vegan in de supermarkt. Lees hier alle delen uit deze serie.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

4 reacties

 • Reply Annet

  Misschien een rare vraag, maar proef je ook bier terug in die reep? Dat lijkt me namelijk niet zo lekker :p Ik zag ook het 6e product op de website, saucijzenbroodje met krekels brrr haha

  7 juli 2020 at 13:24
  • Reply Suzanne

   Hi Annet, geen rare vraag hoor! Ik proefde het bier zelf totaal niet terug in de reep. Wel de appel en kaneel! <3

   7 juli 2020 at 13:35
 • Reply Daria

  Mij lijkt de tomato burger lekker! Maar staat er echt paddensoelen op de verpakking? 🙂

  7 juli 2020 at 16:18
  • Reply Suzanne

   Inderdaad, lijkt mij een spelfout! 😀

   9 juli 2020 at 10:29

  reageer