Vegan in de supermarkt #13

In deze rubriek lees je welke vegan producten ik ben tegengekomen in de supermarkt en heb geprobeerd. Niet gesponsord, al lees je dan ook sowieso mijn eerlijke mening. Ik krijg steeds meer berichtjes van mensen die vertellen dat ze dit de leukste rubriek op de website vinden. Goed om te horen! Heb jij iets gespot in de supermarkt dat vegan is? Laat gerust je tips achter in de reacties!

Upton’s Naturals Jackfruit
Van dit merk zijn er drie soorten jackfruit verkrijgbaar bij Albert Heijn: bar-b-que, Thai curry en original. Jackfruit is een exotische vrucht die zijn oorsprong vindt in India. De vlezige structuur maakt het een goede vleesvervanger en het neemt de smaak aan van waar je het mee kruidt. Al eerder maakte ik dit zelf: broodje vega pulled jackfruit. Ik vind dit product een mooie toevoeging aan het schap in de supermarkt. Het is handig om te bereiden bij weinig tijd, want je hoeft het alleen op te warmen in een pannetje. Ik vond de smaak van deze barbecue versie in orde maar wel aan de zure kant, daar moet je van houden. Ook vind ik het aan de prijs: ik kon met deze inhoud twee broodjes beleggen. Een verpakking met 200 gram kost € 3,99.

Ingrediënten bar-b-que: Jackfruit (66%), geconcentreerde tomatenpuree, alcoholazijn, melasse, water, ui, suiker, zeezout, knoflook, zwarte peper, chilipoeder, paprika, rookaroma.

Ingrediënten Thai curry: Jackfruit (74.5%), kokosmelk (13%) (kokosextract, water), water, citroengras, knoflook, rode chilipeper, sjalot, zeezout, laoswortel, korianderzaad, makrutlimoenschil, zwarte peper, komijn, suiker, alcoholazijn.

Ingrediënten original: Jackfruit (100%)

Lidl zachte vossenkoppen
Misschien ken je de zachte biggetjesgums van Katja. Hartstikke lekker, maar niet vegan helaas: want er zit bijenwas in. Deze Vossenkoppen van de Lidl zijn wel vegan en lijken er op. Een koopje voor een zak met 200 gram voor € 0,89.

Aldi zoete aardappelfrietjes
Nieuw bij Aldi: friet van zoete aardappel. Een zak met 450 gram kost € 1,99.

Ik heb al eens eerder zoete aardappel friet uit de diepvries gekocht en die werden in de oven niet echt knapperig. Deze wel! Crispy van buiten en zacht van binnen. Ik vind deze erg lekker!

Aldi soja dessert
Het doet denken aan de bekers van Alpro: in dezelfde smaken naturel, vanille en bosbessen.

Die laatste is van Alpro echt mijn favoriet dus ik was hier heel benieuwd naar. Voor € 1,45 voor een pot met 500 gram is dat echt heel goedkoop! Ik vond het erg lekker, maar het is een stuk dunner van structuur dan Alpro. Ook zijn de stukjes bosbes veel kleiner. Al met al zou ik deze wel zeker nog eens kopen.

Dit artikel is onderdeel van de serie van vegan in de supermarkt. Lees hier alle delen uit deze serie.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

4 reacties

 • Reply Rianne

  Hoi Suzanne, ik weet niet of je ze al eerder gereviewd hebt, want ze zijn er al wat langer. Maar toch ben ik ze volgens mij nog op geen ene site tegengekomen. Je hebt van Hak 4 soorten soep, die op het moment alleen verkrijgbaar lijken te zijn bij de Plus (Ik hoop dat de AH ze ook in het assortiment wil opnemen). Maar die soepen zijn allemaal veganistisch en voor de mensen die een strikt plantaardig dieet volgen (whole food plantbased diet) zijn al deze soepen geschikt omdat er geen suiker aan is toegevoegd. Dit geld ook voor de bonenschotels in zak van de Hak, waar Herman den Blijker reclame voor maakt. De meeste bonenschotels in zak zijn ook veganistisch. De bruine bonensoep is hier één van de favorieten en ook de kidneybonen chili schotel en de bolognese linzenschotel. Misschien dat je daar nog iets mee kan. Het is in elk geval een makkelijke kant en klare en ook nog verrassende gezonde optie voor een snelle maaltijd. Je hoeft er enkel nog iets van aardappels, wraps, pasta of rijst aan toe te voegen bij de schotels en brood bij je soep. Ideaal al zeg ik het zelf 🙂 Verder vind ik dit inderdaad één van de leukste rubrieken op je site.

  31 januari 2018 at 22:53
 • Reply Janne

  Oh wauw die jackfruit bij de AH! In welk schap moet in die zoeken?

  1 februari 2018 at 10:54
  • Reply Suzanne

   Bij mijn AH staat het bij de health producten, de lijnzaad en bijzondere meelsoorten en dergelijke.

   1 februari 2018 at 19:28
 • Reply Bente

  Door jouw artikel ben ik de jackfruit gaan kopen. Bijzondere smaak en heel weinig calorieen. Ik heb de thai variant geproefd. Lijkt een beetje op artisjok qua smaak.

  4 februari 2018 at 19:05
 • reageer