Vegan in de supermarkt #6

In deze rubriek lees je welke vegan producten ik ben tegengekomen in de supermarkt en heb geprobeerd. Niet gesponsord, al lees je dan ook sowieso mijn eerlijke mening. Ik krijg steeds meer berichtjes van mensen die vertellen dat ze dit de leukste rubriek op de website vinden. Goed om te horen! Heb jij iets gespot in de supermarkt dat vegan is? Laat gerust je tips achter in de reacties!

De Vegetarische Slager boterhamworst Provençaal
Eigenlijk wilde ik de Filet Americain van de Vegetarische Slager maar die waren op, dus kocht ik deze worst voor op de boterham. Hoewel je het dat niet meer zo schijnt te mogen noemen (don’t get me started). Ik vond deze (ik blijf het gewoon lekker wel zeggen) worst heel lekker. Niet te sterk gekruid, niet te flauw: precies goed. Ik at het op witte pistoletjes met Alpro boter. Een pakje met 80 gram kost € 1,99. Op de verpakkingen van de Vegetarische Slager staat trouwens mooi aangegeven of iets vegan is: je herkent het aan het groene logootje in de vorm van een blad. Handig!

De Vegetarische Slager Beef Ketjap Bapao
Nog meer lekkers van de Vegetarische Slager! Deze vegan bapao kun je sinds kort in het koelschap vinden bij Albert Heijn. Ik probeerde ‘m uit, lees hier de review. Een broodje kost € 1,09.

Albert Heijn gezouten boontjesmix
Ik ben dol op geroosterde tuinboontjes. Ik koop ze wel eens bij de Aldi of in de Aziatische supermarkt en nu kwam ik ze ook bij Albert Heijn tegen. De tuinbonen zijn ook gemixed te koop met andere boontjes, die wilde ik wel eens proberen.

Een zakje met 90 gram met gebakken en licht gezouten sojabonen, tuinbonen en groene erwten kost € 1,69. Erg lekker, maar ik vind het wel aan de prijzige kant.

Magioni pompoenpizza
Magioni heeft een lekkere én mooie vegan seizoensspecial die exclusief verkrijgbaar is bij Albert Heijn. Lees er hier meer over en bekijk welke lekkere toppings ik er op heb gedaan.

Kokki Djawa boemboe saté
Deze satésaus in poedervorm is vegan. Je hoeft het alleen te mengen met water, even verwarmen in een pannetje en klaar. Ik vind deze saus erg lekker. Het is geen standaard satésaus maar een met veel kruiden en een zoetige smaak. Ik at het bij een buddha bowl, waar het heel goed bij smaakte! Ingrediënten: pinda’s (62%), basterdsuiker (suiker, suikerstroop, kleurstof (karamel), ui, gemengde kruiden en specerijen (paprika, koriander, komijn, laos, gember, knoflook), zout. Een zak met 500 gram kost € 2,38.

Theunisse kokosbrood
De laatste keer dat ik kokosbrood heb gegeten is heel lang geleden. In kokosbrood zit namelijk vrijwel altijd gelatine. Laat dat nou niet in deze versie van dit merk zitten! Yay!

Natuurlijk kocht ik een pakje om het te proberen. Misschien was het een fabrieksfoutje dat nét mijn pakje betrof, maar ik was teleurgesteld: het lukte me niet om een plakje los te krijgen. Alle plakjes in het doosje zaten als één bonk aan elkaar vast, heel jammer. Natuurlijk kon ik het wel proeven maar ook daar was ik niet enthousiast over, het smaakte gewoon totaal niet zoals in mijn herinnering. Deze versie is veel harder en minder zoet als ik verwacht had. Maar probeer het zeker zelf eens, misschien vind jij dit kokosbrood wel lekker! Een pakje met 225 gram kost € 1,99. Er is trouwens nog een variant te koop van dit merk dat roze gekleurd is, laat deze maar liggen: die bevat karmijnzuur.

Dit artikel is onderdeel van de serie van vegan in de supermarkt. Lees hieronder alle delen uit deze serie.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply catherine

    ik had het zelfde probleme met de kokosbrood ?? maar ik vind het suuuuper lekker! maar ik had nog nooit kokosbrood op. dus dit was ook mijn1. keer!

    4 oktober 2017 at 14:01
  • reageer