Havermout crêpes

Dit yummy ontbijtje maakte ik afgelopen weekend voor mezelf. Of eerlijk gezegd werd het een brunch: ontbijt en lunch in één. Een ware party on a plate! En waarschijnlijk heb je de ingrediënten voor de crêpes gewoon al in je keukenkastje staan! 

Ingrediënten voor ongeveer 5 crêpes
360 ml. amandelmelk (of andere plantaardige melk)
1 cup/90 gram havermout
1 eetlepel gebroken lijnzaad
snufje zout
kokosolie

Bereidingswijze
Meng de amandelmelk, havermout, lijnzaad en zout in een keukenmachine of blender tot een glad beslag. Verhit wat kokosolie in een crêpes- of koekenpan en giet er een kleine hoeveelheid beslag in. Draai de pan rond zodat het beslag zich over de bodem verspreid. Bak de crêpes aan beide kanten goudbruin. Vouw ze twee keer doormidden en leg ze in een kom of op een bord. Lekker met pindakaas, maple syrup, geraspte kokos, vers fruit en/of wat plantaardige yoghurt vermengd met jam.

Nog meer recepten met maar 4 (of zelfs minder!) ingrediënten? Kijk dan eens op deze pagina, of naar het lekkers hieronder.

Vegan kaasfondue

Vegan kaasfondue

Kaasfondue als veganist? Geen probleem! Deze plantaardige versie staat in weinig tijd op tafel en is hartstikke lekker! Voor deze kaasfondue gebruikte ik plantaardige geraspte kaas als basis ...
Lees verder
Havermout - bananen muffins

Havermout – bananen muffins

Deze muffins zijn naast tussendoortje heel geschikt als ontbijt-to-go. Ze bestaan uit slechts een handvol ingrediënten, zijn voedzaam en vullen goed en je kunt er allerlei kanten mee op qua toppings en mix-ins ...
Lees verder
TikTok ontdekkingen #18: pasta chips

TikTok ontdekkingen #18: pasta chips

Deze pasta chips kwam vele malen voorbij in mijn For You pagina op TikTok. Om eerlijk te zijn had ik er een hard hoofd in, zou dit echt lekker zijn? Tijd om het uit te proberen! Ik maakte het met twee soorten pasta en met twee soorten vegan kaas ...
Lees verder
Mini pizza's met plantaardige kaas

Mini pizza’s met plantaardige kaas

Deze heerlijke mini pizaatjes maak je heel eenvoudig zelf. Lekker met alleen geraspte plantaardige kaas maar je kunt ook eindeloos variëren met toppings, ik gebruikte plantaardige geraspte kaas, olijven en tomaatjes, maar wat dacht je van artisjok, champignons, kappertjes of geroosterde paprika? Ideaal om restjes mee op te maken! ...
Lees verder
TikTok ontdekkingen #17: pittige pinda noodles

TikTok ontdekkingen #17: pittige pinda noodles

Dat je met een paar ingrediënten iets heel lekkers kunt maken bewijst dit recept voor pittige noodles wel dat ik op TikTok tegen kwam. Heel eenvoudig om te maken en zo lekker! Ik maakte ook een gezondere versie die koolhydraatarm is ...
Lees verder
TikTok ontdekkingen #16: gebakken radijs

TikTok ontdekkingen #16: gebakken radijs

In deze serie probeer ik recepten en hacks uit die ik op TikTok heb gezien, waar nodig maak ik er een vegan versie van. Deze keer werd ik heel enthousiast van een TikTok filmpje van een vrouw die radijsjes bakte en beweerde dat het op gebakken aardappeltjes leek. Dat wilde ...
Lees verder
TikTok ontdekkingen #15: chickpea bark

TikTok ontdekkingen #15: chickpea bark

In deze serie probeer ik recepten en hacks uit die ik op TikTok heb gezien, waar nodig maak ik er een vegan versie van. In dit deel probeer ik een lekkernij genaamd chickpea bark dat bestaat uit geroosterde kikkererwten en chocolade. En is dat lekker? Jazeker! ...
Lees verder
TikTok ontdekkingen #14: mandarijn sorbetijs

TikTok ontdekkingen #14: mandarijn sorbetijs

In deze serie probeer ik recepten en hacks uit die ik op TikTok heb gezien, waar nodig maak ik er een vegan versie van. Deze keer is dat mandarijn sorbetijs waar je slechts één ingrediënt voor nodig hebt: mandarijn! ...
Lees verder
Crispy nozzarella Dorito bites

Crispy nozzarella Dorito bites

Afgelopen weekend kreeg ik via Instagram van iemand de tip dat er een heleboel vegan producten in het assortiment erbij waren gekomen bij Jumbo. Daarover later meer in een nieuw deel van vegan in de supermarkt, maar voor nu wil ik het hebben over één product dat ik diezelfde avond ...
Lees verder
Vegan wentelteefjes van pitabroodjes

Vegan wentelteefjes van pitabroodjes

Omdat ik wat pitabroodjes over had, nam ik een kijkje op internet voor ideetjes voor wat je er zoal mee kunt doen. Ik kwam terecht op de website van Martha Stewart en zij had een geweldig idee: maak er wentelteefjes van! Ik heb er een vegan versie van gemaakt ben ...
Lees verder
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer