Havermout crêpes

Dit yummy ontbijtje maakte ik afgelopen weekend voor mezelf. Of eerlijk gezegd werd het een brunch: ontbijt en lunch in één. Een ware party on a plate! En waarschijnlijk heb je de ingrediënten voor de crêpes gewoon al in je keukenkastje staan! 

Ingrediënten voor ongeveer 5 crêpes
360 ml. amandelmelk (of andere plantaardige melk)
1 cup/90 gram havermout
1 eetlepel gebroken lijnzaad
snufje zout
kokosolie

Bereidingswijze
Meng de amandelmelk, havermout, lijnzaad en zout in een keukenmachine of blender tot een glad beslag. Verhit wat kokosolie in een crêpes- of koekenpan en giet er een kleine hoeveelheid beslag in. Draai de pan rond zodat het beslag zich over de bodem verspreid. Bak de crêpes aan beide kanten goudbruin. Vouw ze twee keer doormidden en leg ze in een kom of op een bord. Lekker met pindakaas, maple syrup, geraspte kokos, vers fruit en/of wat plantaardige yoghurt vermengd met jam.

Nog meer recepten met maar 4 (of zelfs minder!) ingrediënten? Kijk dan eens op deze pagina, of naar het lekkers hieronder.

Dadelrepen met pinda's en chocolade

Dadelrepen met pinda’s en chocolade

Deze repen zijn heel makkelijk om te maken, heel lekker en lijken op Snickers, maar dan zonder de toegevoegde suiker. Je maakt ze met slechts 4 ingrediënten! Kijk onderaan deze pagina voor nog meer lekkers dat je kunt maken met 4 (of zelfs minder!) ingrediënten ...
Lees verder
Mini chocolade cups met speculoos

Mini chocolade cups met speculoos

Deze chocolade cups met speculoos zijn een heel lekkere twist op de bekende variant met pindakaas. En ze zijn ook nog eens heel makkelijk om te maken! ...
Lees verder
Vegan coquilles op 2 manieren

Vegan coquilles op 2 manieren

Onlangs heb ik een bijzondere paddenstoel ontdekt waarmee je allerlei kanten op kunt in de vegan keuken. Het leent zich qua vorm en structuur enorm voor het nabootsen van allerlei soorten vlees en vis. Als eerste maakte ik er coquilles mee! ...
Lees verder
Tater tots

Tater tots

Deze kroketjes bestaan uit geraspte aardappel en komen van oorsprong uit Amerika waar ze ontzettend populair zijn. Wat mij betreft worden ze dat hier ook, want ze zijn superlekker! Ik laat je in dit artikel zien hoe je ze maakt ...
Lees verder
Kruidnoten truffels

Kruidnoten truffels

Deze truffels zijn gemaakt met plantaardige roomkaas en kruidnoten. Heel eenvoudig om te maken en superlekker! ...
Lees verder
Plantaardige yoghurt met geroosterde peer en walnoten

Plantaardige yoghurt met geroosterde peer en walnoten

Een heerlijk ontbijtje dat goed past bij deze periode van het jaar: plantaardige yoghurt met geroosterde peer en walnoten. Makkelijk te maken en ontzettend lekker ...
Lees verder
Farinata (kikkererwtenbrood) met 2 dips

Farinata (kikkererwtenbrood) met 2 dips

Toen ik een tijd geleden voor het eerst farinata als aperitief at in een restaurant wist ik meteen dat ik het thuis ook wilde maken. Wat lekker! Ik laat je in dit artikel zien hoe je dit smakelijke kikkererwtenbrood maakt en daarbij ook twee dips die er goed bij smaken ...
Lees verder
Vegan ijscake (2 ingrediënten!)

Vegan ijscake (2 ingrediënten!)

Wat een leuke ontdekking: met slechts 2 ingrediënten maak je een heerlijke ijscake! Het wordt ook wel ijsbrood genoemd, hoe dan ook is dit echt de moeite om eens te maken. Ik probeerde het uit met plantaardig ijs en dat gaat prima! ...
Lees verder
Glutenvrije en vegan pannenkoeken en wafels

Glutenvrije en vegan pannenkoeken en wafels

Zo af en toe vind ik het heerlijk om pannenkoeken te bakken. Traditioneel met stroop of poedersuiker of met vegan geraspte kaas, zalig! Deze keer bakte ik glutenvrije pannenkoeken met gebakken appel en ik laat je in dit artikel zien hoe. En ik probeerde uit of je er ook wafels ...
Lees verder
Hash browns met spinazie

Hash browns met spinazie

Toen ik deze hash browns met spinazie onlangs proefde op vakantie in Amerika nam ik me meteen voor  om het thuis na te maken. Ik was er zelf nooit op gekomen om spinazie door hash browns, of door rösti zoals wij het beter kennen, te doen. Zo lekker!  ...
Lees verder
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer