Magioni goes vegan: pompoenbodem met giraffe print + recept!

Magioni ken je natuurlijk allang van de lekkere bloemkoolpizza en pizza op basis van bieten. Deze bevatten 30% minder koolhydraten en 30% minder calorieën maar stillen wél je pizza cravings. Kortom: een prima keuze. Magioni heeft net een nieuwe seizoenssmaak gelanceerd: POMPOEN! Ik mocht er een echte Wat eet je dan wel creatie van maken. Dat heb ik gedaan, en hoe! 

Giraffe pizza
De nieuwe special van het seizoen is een lust voor het oog: hoe tof is deze giraffeprint op de pizza? De bodem is op basis van pompoen, wat helemaal bij het najaar past. Deze pompoenpizza is vanaf 2 oktober exclusief verkrijgbaar bij Albert Heijn.

Quattro Vegan-ioni
Ik was er al snel uit over wat voor soort pizza ik ging maken: een Quattro Stagioni achtige versie, je weet wel: die ook 4-seizoenen pizza wordt genoemd maar dan uiteraard een vegan versie. Het is niet helemaal geworden zoals op mijn brainstorm-schets, maar misschien toch leuk om te zien hoe dat er uit zag:

Dit is de Quattro Vegan-ioni voordat ‘ie de oven in ging:

Quattro alles-wat-ik-lekker-vind
Dat is het leuke aan de pizzabodems van Magioni: ze hoeven nog maar eventjes de oven in, nadat jij ze hebt getopt met alles wat je zelf lekker vindt! In onderstaand recept laat ik je de 4 verschillende toppings zien waar ik mijn pizza mee heb belegd. Alle vier serieus lekker! Van links naar rechts en van boven naar beneden:

1. BBQ ‘KIP’
Ingrediënten
vegetarische kipstukjes van bijvoorbeeld de Vegetarische Slager
olie, om in te bakken
BBQ saus

Bereidingswijze
Bak de kipstukjes in wat olie tot ze goudbruin beginnen te kleuren. Laat afkoelen en snij in kleinere stukjes en meng met wat BBQ saus. Laat even intrekken.


2. KIKKERERWTEN/POMPOEN
Ingrediënten
kikkererwten, uit blik
verse pompoen, in blokjes
eetlepel olie
edelgistvlokken (geven gerechten een hartige smaak die op kaas lijkt)

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden. Spoel de kikkerwten met water en laat ze uitlekken. Doe ze samen met de blokjes pompen in een ovenschaal en besprenkel met een beetje olie en meng. Zet zo’n 20 minuutjes in de oven tot de kikkererwten beginnen te kleuren en je makkelijk met een vork in de pompoen kunt prikken. Bestrooi met mengsel met wat edelgistvlokken.

3. MARGARITA MET NO-ZARELLA
Ingrediënten
1/2 cup/75 gram rauwe cashewnoten
240 ml. plantaardige melk
2 teaspoons citroensap
1 1/2 teaspoon tapioca meel
1 teaspoon edelgistvlokken
1 teaspoon zeezout
1/4 teaspoon uienpoeder
1/4 teaspoon knoflookpoeder
gedroogde Italiaanse kruiden
eventueel verse basilicum

Bereidingswijze
Week de cashewnoten 2 uur in water, of neem een shortcut en week ze in kokend heet water voor een kwartiertje. Giet de cashewnoten af en meng met alle ingrediënten behalve de verse basilicum en Italiaanse kruiden in een blender zo fijn mogelijk. Giet dit mengsel in een steelpan en verwarm tot het dik begint te worden, blijf goed roeren! Schep de kaas in rondjes op de pizza en bestrooi met de Italiaanse kruiden. Beleg na het bakken met wat verse basilicum, dit zie je niet op de foto terug omdat ik dat in alle eerlijkheid gewoon compleet vergeten was. 🙂

4. HUMMUS EN CHAMPIGNONS
De hummus combineert verrassend goed met de tomatensaus op de pizza!
Ingrediënten
hummus
bosui, in dunne ringetjes gesneden
champignons, in dunne plakjes gesneden
vegan geraspte kaas, bijvoorbeeld van Wilmersburger

MAAK JE PIZZA!
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bestrijk de pizza met een tomatensaus naar keuze. Ik koos voor een pasta tomatensaus met Italiaanse kruiden. Beleg de pizza en bak ‘m in 8 tot 12 minuten in de oven.

Dit artikel is in samenwerking met Magioni geschreven.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer