Mijn 7 favoriete vegan producten van 2019 tot nu toe

Wat een jaar op het gebied van plantaardige producten in de supermarkt! Er is de afgelopen maanden zoveel nieuws bij gekomen, tijd om even stil te staan en terug te blikken op de afgelopen maanden. Wat mijn 7 favorieten zijn lees je in dit artikel!

Vegan kipkorn

In het voorjaar kwam er een nieuwe diepviessnack bij bij Albert Heijn: de vegan kipkorns van Mora in samenwerking met de Vegetarische Slager! Deze kipkorns kunnen in de oven en airfryer. Ik vind ze heerlijk, zo lekker krokant aan de buitenkant! Deze kipkorns zijn populair, ze zijn zelfs genomineerd voor een Vegan Award dit jaar!

Albert Heijn vegan slagroom

Nog een product dat is genomineerd voor de Vegan Award en mijn stem heeft gekregen: deze plantaardige topping van het huismerk van Albert Heijn. Deze vegan slagroom in spuitbus is zo lekker en ik vind ‘m niet van gewone slagroom te onderscheiden!

Violife Griekse kaas

Ik ben normaal zelden te spreken over veganistische kaas uit de winkel, maar over deze Griekse kaas van Violife ben ik heel enthousiast!

Ik maakte er onder andere deze Griekse pasta salade mee, kijk hier voor het recept.

Jackfruit

Wat fijn: jackfruit in blik is sinds een tijdje gewoon verkrijgbaar in de supermarkt! Deze van Fairtrade Original vind je bij de vruchtenconserven bij Albert Heijn.

Ook andere supermarkten verkopen inmiddels jackfruit zoals Jumbo van het merk Nature’s Charm.

Wat jackfruit is en wat je er mee kan maken lees je op deze pagina. Wat dacht je van een patatje vegan stoofvlees? Inmiddels één van de populairste recepten van Wat eet je dan wel!

Vegan Magnums

Ze waren al wat langer verkrijgbaar in België, maar sinds het voorjaar eindelijk ook hier in Nederland: veganistische Magnums! Verkrijgbaar in de smaken puur en amandel. Beiden lekker, maar de amandel is toch wel mijn favoriet.

Zelf vegan magnums maken? Kijk hier voor het recept!

Vegan spekreekjes

Deze vegan spekreepjes van het huismerk van Albert Heijn zijn zo ontzettend lekker, vooral wanneer je ze goed krokant bakt. Heerlijk door een stamppot! Let op: deze kun je niet vinden tussen de vleesvervangers, maar in het schap bij de spekjes van vlees. Een interessante ontwikkeling, ik ben benieuwd naar jouw mening die hieronder als reactie achter kunt laten als je wil. Wat denk jij: is het beter om vleesvervangers bij elkaar te presenteren in de supermarkt of de worst bij de worst, de spekkies bij de spekkies, de kaas tussen de gewone kaas?

Jumbo tagliatelle groenteschotel

Natuurlijk is zelfgemaakt het lekkerst, maar voor af en toe bij weinig tijd of zin om te koken, of laat thuis een ideale oplossing: deze diepvriesmaaltijd van het huismerk van Jumbo.

In verhouding bestaat het wel voor een heel groot gedeelte uit tuinbonen en erwten, maar ik vond dat niet vervelend. Er staat ook bij vermeld: deze maaltijd bevat minstens 250 gram aan groenten, dus bijna de helft van de maaltijd.

Ik vind ‘m heel lekker met de eveneens nieuwe plantaardige ‘zalmmoten’ van Sofine.

Liever zelf tagliatelle met een plantaardige versie van zalm die bestaat uit papaya maken? Kijk hier voor het recept!

Kijk voor meer vegan producten in de serie vegan in de supermarkt. Wat is jouw favoriete nieuwe vegan product uit de supermarkt tot nu toe dit jaar?

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Cindy

    Geweldig al deze vegan ontwikkelingen!!! Yeahhhh!!!
    Ik heb de vegan spekreepjes van de AH ook al een paar keer gebruikt en ik vind ze heerlijk…de eerste keer moest ik kijken of ik ook écht de vegan variant gepakt had in de winkel hahaha. De kipkorn is niet mijn favoriet helaas. Ik vind de vegan snacks van de Aldi het allerlekkerste alleen jammer dat ze niet in de Airfryer kunnen.

    20 september 2019 at 23:50
  • reageer